Pretparken en amusement

WOZ bezwaar voor pretparken levert forse besparingen op

Als eigenaar van een pretpark of ander amusementspark ontvangt u elk jaar een WOZ beschikking van de gemeente. Hierop vindt u een WOZ-waarde die bepaalt hoeveel belasting u moet betalen.

Taxatiewijzer

In de taxatiewijzer recreatievastgoed staat vermeld hoe de WOZ waarde opgebouwd en berekend dient te worden, voor bijvoorbeeld pretparken. Welke onderdelen dienen en op welke wijze te worden gewaardeerd ?

Door het onjuist hanteren van de taxatiewijzer en het opleggen van een verkeerd tarief, kan bij een niet correcte OZB aanslag al snel duizenden euro’s bespaard worden. Dit wordt bevestigd in recente uitspraken van de Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan in Nederland, o.a. (ECLI: NL: RBOBR; 2018: 924) d.d. 1 maart 2018. De gemeente heeft hier de woondelenvrijstelling niet correct toegepast.

Werktuigenvrijstelling attractieparken

Bij attractieparken is er sprake van de werktuigenvrijstelling, dit bevestigd De Hoge Raad. Deze vrijstelling houdt in dat werktuigen die onder bepaalde voorwaarden niet toe te kennen zijn aan het gebouw maar aan het proces, niet in de taxatie mogen worden betrokken. Dit betreft o.a. installaties die specifiek voor de huidige gebruiker zijn aangebracht.

Voor een gerenommeerd pretpark in het midden van Nederland hebben we daarmee de WOZ waarde van één attractie met maar liefst 7 miljoen euro kunnen terugbrengen. Dit levert een OZB besparing op van ruim € 12.000,00.

ContactGratis adviesgesprek

Benieuwd hoe dit amusementspark ruim € 12.000 heeft bespaard?

In deze casus beschrijven we een van onze succesverhalen. Dit bekende amusementspark heeft het WOZ-bezwaar voor zijn vastgoed uitbesteed aan Previcus. Samen hebben we succesvol bezwaar gemaakt, met een besparing van ruim € 12.000.

Het loont om als amusementspark uw WOZ-beschikkingen te laten controleren door een specialist. Onze specialist Debbie van der Burgt kan u hierbij helpen. In deze casus legt Debbie uit hoe bovenstaande besparing is gerealiseerd.

Lees over de casus

Actuele referenties

Alle referenties

Inventarisatieformulier recreatieterrein ontvangen?

Grote kans dat u recent van uw gemeente of belastingsamenwerkingsverband het inventarisatieformulier recreatieterrein hebt ontvangen. Dit op advies van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De VNG geeft aan, dit formulier te gebruiken bij het vaststellen van de WOZ-waarde volgens de taxatiewijzer.

U bent echter als recreatieondernemer niet verplicht om dit formulier in te vullen. In de taxatiewijzer staat namelijk dat de taxatiewijzer niet bruikbaar is voor de waardering van recreatieparken met recreatieve opstallen. Onder bungalowparken wordt verstaan alle parken met huisjes, chalets, bungalows, stacaravans en tenten (welke de intentie hebben om er meer dan 5 jaar te staan).

Heeft u een inventarisatieformulier ontvangen? Ons kantoor kan u helpen met het opstellen van een goed onderbouwde reactie naar de gemeente toe. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Twijfels over uw aanslag?

Twijfelt u of de gemeente de taxatiewijzer correct heeft toegepast? Stuur nu uw recreatie- aanslag in en wij controleren voor u de vastgestelde WOZ waarde. Bent u het wel eens met de hoogte van de WOZ waarde, maar u wilt bezwaar maken tegen de tariefoplegging, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op, wij plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met u in.

Waarom Previcus Vastgoed?

Previcus Vastgoed is de expert op het gebied van recreatievastgoed en past altijd de meest recente jurisprudentie toe om voor u zoveel mogelijk financieel voordeel te realiseren. Onze persoonlijke aanpak spreekt veel klanten aan en bespaart hen veel administratief werk en tijd. Het enige dat u hoeft te doen, is de WOZ beschikking naar ons toe te sturen via mail, per post of per fax. Zodra wij de beschikking hebben ontvangen nemen wij al het werk voor u uit handen.

  1. Bespaar tot wel 70% op de WOZ aanslag voor recreatieparken.
  2. Bespaar tijd en geld door de gehele procedure uit handen te geven.
  3. De specialist op het gebied van de Wet WOZ!
  4. Grote recreatieparken gingen u voor met bewezen successen.