Kinderopvang en scholen

WOZ kinderopvang en scholen

Een kritische beoordeling van de WOZ waarde is voor kinderopvang en scholen van groot belang. Nog altijd kampen veel kinderdagverblijven of scholen met lage bezettingsgraden en zijn sommige locaties zelfs al fors gekrompen. Dit heeft een groot leegstandsrisico tot gevolg terwijl dit vaak niet leidt tot een lagere WOZ waarde. Ook de volgende punten leiden vaak tot forse besparingen voor kinderdagverblijven:

  • Correctie op grootte wanneer meerdere organisaties gebruik maken van het gebouw
  • Onjuist hanteren van de taxatiewijzer met name op restwaarde en levensduur
  • Onjuiste huurcijfers bij bepaling via huurwaardekapitalisatiemethode
  • Staat van onderhoud van de gebouwen: is er sprake van achterstallig onderhoud, een geplande renovatie, een verbouwing, mindere functionaliteit (klimaatbeheersing werkt niet of automatische zonneschermen functioneren niet)
  • Voor primair en speciaal onderwijs kan de onroerendezaakbelasting teruggevraagd worden bij de gemeente

Door een te hoge WOZ waarde betalen velen te veel aan gemeentelijke belastingen.

Forse besparingen voor scholen en kindercentra

Een verlaging van de WOZ waarde bespaart zowel de eigenaar als de huurder van de locatie al snel veel geld. Previcus Vastgoed heeft de afgelopen jaren voor een groot aantal klanten door heel Nederland forse besparingen weten te realiseren. Hierdoor kunnen wij inmiddels enkele grote organisaties als referentie aan u presenteren.

U betaalt alleen een fee bij een besparing van €500,- of hoger op de OZB. Op de andere belastingen waarop bespaard wordt is de besparing volledig voor u. Bij een niet gegrond bezwaar betaalt u helemaal niets. 

Vrijblijvend adviesgesprek

Een kort gesprek van slechts 10 minuten, kan u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ-waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend te woord in een gratis ’10 minute expert review’.

Vrijblijvend adviesgesprekNeem contact op

Actuele referenties

Alle referenties

Daarom kiest u voor Previcus Vastgoed?

Previcus Vastgoed is gespecialiseerd in het bezwaar maken tegen de vastgestelde WOZ waarde. Onze taxateurs beschikken over technische kennis van de gemeentelijke taxatiesystemen en de taxatie normen Wet WOZ waardoor wij uw vastgoed kunnen beoordelen zonder dat u daar enige tijd in hoeft te steken.

Waarom kiezen voor Previcus?

  • Vele kinderopvangcentra gingen u voor, met succesvolle besparingen.
  • Dé specialist op het gebied van de Wet WOZ!
  • Onze taxateurs, consulenten en juristen hebben de meest recente kennis in huis.
  • Volg de hele bezwaar procedure in uw online dossier.
Collega's van Previcus

Kosten WOZ bezwaar

U betaalt alleen een fee bij een besparing van €500,- of hoger op de OZB. Op de andere belastingen waarop bespaard wordt is de besparing volledig voor u. Bij een niet gegrond bezwaar betaalt u helemaal niets.