Industrieel vastgoed

De WOZ waarde wordt tegenwoordig steeds vaker als ijkpunt voor verschillende belastingen gehanteerd, het belang van een correcte WOZ waarde is dus groot. Previcus helpt al jaren industriële bedrijven bij het controleren en verlagen van alle WOZ gerelateerde belastingen. Hierdoor kunnen wij inmiddels enkele grote bedrijven als referentie aan u presenteren. Onze taxateurs beschikken over technische kennis van de gemeentelijke taxatiesystemen en de taxatie normen Wet WOZ waardoor wij uw vastgoed kunnen beoordelen zonder dat u daar enige tijd in hoeft te steken. Met onze kennis en specialisme in industrieel vastgoed kunnen wij een fikse besparing voor u realiseren.

Graag controleren wij voor u de aanslag OZB en de vastgestelde WOZ waarde en maken indien nodig bezwaar. U betaalt alleen een fee bij een besparing van €500,- of hoger op de OZB. Op de andere belastingen waarop bespaard wordt is de besparing volledig voor u. Bij een ongegrond bezwaar betaalt u helemaal niets. Graag plannen wij een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met u. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Werktuigenvrijstelling

WOZ waarden van bedrijfsmatig vastgoed worden regelmatig te hoog vastgesteld omdat er niet of onvoldoende rekening is gehouden met de werktuigenvrijstelling. De Wet WOZ zegt namelijk dat bepaalde werktuigen geen onderdeel van het gebouw zijn en daarom ook niet in aanmerking komen voor de afschrijvingsbeperking die van toepassing is op het vastgoed. Deze werktuigen dienen vrijgesteld te worden en mogen dan ook niet meegenomen worden in de heffingsgrondslag.

Een werktuig valt onder de werktuigenvrijstelling wanneer deze voldoet aan alle onderstaande eisen:

  • Het werktuig moet onroerend zijn
  • Het werktuig is op zichzelf geen gebouwd eigendom
  • Het werktuig moet hoofdzakelijk (meer dan 70%) ten behoeve van het productieproces dienen
  • Het werktuig kan worden verwijderd uit het gebouw zonder dat er beschadiging van betekenis wordt toegebracht aan het werktuig. Het moet zijn waarde behouden.
  • Bij verwijdering van het werktuig verliest het resterende gebouwd eigendom zijn herkenbaarheid als gebouwd eigendom niet

Objectafbakening

Een ander veel voorkomende fout is de objectafbakening. Bij de WOZ procedures van onze klanten binnen de industriële markt zien wij vaak terug dat de gemeente te veel grond toekent. Dit is een van de onderdelen die onze taxateur zal beoordelen.

De WOZ waarde van industrieel vastgoed kan op verschillende manieren worden bepaald. Zo kan de gemeente de waarde bepalen op basis van de HWK-methode (huurwaarde- kapitalisatiemethode) of de GVW-methode (gecorrigeerde vervangingswaarde). Onze taxateurs zijn gespecialiseerd in beide methodes.

Vrijwel bedrijven in de industriële markt in Nederland gingen u voor door de controle op de WOZ waarde aan Previcus uit te besteden. Vraag een gesprek van 10 minuten aan met een van onze experts en u weet meteen wat wij voor u kunnen betekenen.

10 minute expert review

De WOZ waardering van zakelijk onroerend goed vergt de nodige expertise daar elke situatie uniek is. Een kort gesprek van slechts 10 minuten, kan u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend te woord in een gratis ’10 minute expert review’. 

Benieuwd hoe deze afvalverwerker ruim € 15.000 heeft bespaard?

In deze casus beschrijven we een van onze succesverhalen. Een van Nederlands grootste afvalverwerkers heeft het WOZ-bezwaar voor zijn industrieel vastgoed uitbesteed aan Previcus. Samen hebben we succesvol bezwaar gemaakt, met een besparing van ruim € 15.000.

Het loont om uw WOZ-beschikkingen te laten controleren door een Previcus. Onze specialist Antonio Garcia Alanis kan u hierbij helpen. In deze casus leggen we uit hoe bovenstaande besparing is gerealiseerd.

Lees over de casus

Actuele referenties

Waarom Previcus Vastgoed

Previcus Vastgoed is de expert op het gebied van industrieel vastgoed, en past altijd de meest recente jurisprudentie toe om voor u zoveel mogelijk financieel voordeel te realiseren. Onze persoonlijke aanpak spreekt veel klanten aan en bespaart hen veel administratief werk en tijd. Het enige dat u hoeft te doen, is de WOZ beschikking naar ons toe te sturen via mail, per post of per fax. Zodra wij de beschikking hebben ontvangen nemen wij al het werk voor u uit handen.

  1. Bespaar tot wel 70% op de WOZ aanslag voor industrieel vastgoed.
  2. Bespaar tijd en geld door de gehele procedure uit handen te geven.
  3. De specialist op het gebied van de Wet WOZ!
  4. Grote bedrijven gingen u voor met bewezen successen.

Kosten WOZ procedure

U betaalt alleen een fee bij een besparing van €500,- of hoger op de OZB. Op de andere belastingen waarop bespaard wordt is de besparing volledig voor u. Bij een niet gegrond bezwaar betaalt u helemaal niets.