Vastgoed beleggers/beheerders

Voor zowel zakelijke als particuliere vastgoedbeleggers controleert Previcus de gehele beleggingsportefeuille en maakt, indien nodig, WOZ bezwaar bij de desbetreffende gemeente. De WOZ waarde wordt tegenwoordig steeds vaker als ijkpunt voor verschillende belastingen gehanteerd. Het belang van een correcte WOZ waarde is dus groot.

Om een goed rendement te behalen op de portefeuille is het van groot belang dat u niet te veel betaalt. Of uw vastgoed nu in Box 1 of Box 3 valt, of indien u VPB plichtig bent, de WOZ waarde is altijd de waardegrondslag voor diverse belastingheffingen. De WOZ waarde is cruciaal voor de afschrijving van VPB. Wij schreven daar eerder dit artikel over. Daarnaast is er ook altijd de gemeentelijke aanslag onroerendezaakbelasting en misschien dient u zelfs de aangifte verhuurderheffing in te vullen.

De branche vastgoedbelegger is een zeer breed begrip: vastgoedbeleggers, particuliere beleggers, institutionele beleggers, vastgoedbeheerders etc. Dit zorgt niet alleen voor een breed klantenbestand, maar ook het vastgoed die wij in behandeling nemen. Bij deze branche denkt men snel aan woningen. Vanzelfsprekend behandelen wij de woningen van onze klanten. In sommige gevallen wilt u de WOZ-verhogen. Behalve de woningen behandelen wij ook het overige vastgoed, zo kunt u denken aan onder andere:

 1. Kantoren
 2. Parkeergarages
 3. Studentenhuisvesting
 4. Winkelcentrums
 5. Zorglocaties
 6. Monumentale panden
 7. Distributiecentra
 8. Grond
 9. Hotels

WOZ vastgoedbeleggers

Onze taxateurs beschikken over technische kennis van de gemeentelijke taxatiesystemen en de taxatienormen van de Wet WOZ waardoor wij uw vastgoed kunnen beoordelen zonder dat u daar enige tijd in hoeft te steken. Hierbij worden uw belangen altijd zorgvuldig afgewogen, ook als de WOZ waarde van uw portefeuille juist verhoogd dient te worden. Dit kan van belang zijn wanneer u uw huurprijs wilt verhogen. Meer informatie over een WOZ verhoging leest u in onze blog.

U betaalt alleen een fee bij een besparing van €500,- of hoger op de OZB. Op de andere belastingen waarop bespaard wordt is de besparing volledig voor u. Bij een niet gegrond bezwaar betaalt u helemaal niets. 

10 minute expert review

Veel vastgoedbeleggers in Nederland gingen u voor door de controle op de WOZ waarde aan Previcus uit te besteden. Vraag een gesprek van 10 minuten aan met een van onze experts en u weet meteen wat wij voor u kunnen betekenen.

Nieuwbouw zonder WOZ

Het tijdig bezitten van een WOZ beschikking bij nieuwbouw is van groot belang. De verhuurder loopt risico wanneer er nog geen WOZ waarden zijn. Zonder WOZ waarden kunnen er geen juiste WWS punten vastgesteld worden. Lees meer hierover op onze pagina voor nieuwbouw.

Nieuwbouw zonder WOZ

10 minute expert review

De WOZ waardering van zakelijk onroerend goed vergt de nodige expertise daar elke situatie uniek is. Een kort gesprek van slechts 10 minuten, kan u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend te woord in een gratis ’10 minute expert review’. 

Benieuwd hoe deze vastgoedbeleggers fors besparen?

In deze twee casussen beschrijven we hoe deze vastgoedbeleggers hun WOZ-bezwaar uitbesteed hebben aan Previcus. Na succesvol bezwaar leidt dit tot besparingen van ruim € 4000 en bijna € 40.000.

Het loont om als vastgoedbelegger uw WOZ-beschikkingen te laten controleren door Previcus. Onze specialisten kunnen u hierbij helpen. In deze casussen leggen we uit hoe bovenstaande besparingen zijn gerealiseerd.

Casus parkeergarageCasus bouwbedrijf

Actuele referenties

ALLE REFERENTIES

Waarom Previcus Vastgoed?

Previcus Vastgoed is de expert op het gebied van recreatievastgoed zoals vakantieparken en campings, en past altijd de meest recente jurisprudentie toe om voor u zoveel mogelijk financieel voordeel te realiseren. Onze persoonlijke aanpak spreekt veel klanten aan en bespaart hen veel administratief werk en tijd. Het enige dat u hoeft te doen, is de WOZ beschikking naar ons toe te sturen via mail, per post of per fax. Zodra wij de beschikking hebben ontvangen nemen wij al het werk voor u uit handen.

 1. Bespaar tot wel 70% op de WOZ aanslag voor recreatieparken.
 2. Bespaar tijd en geld door de gehele procedure uit handen te geven.
 3. De specialist op het gebied van de Wet WOZ!
 4. Grote recreatieparken gingen u voor met bewezen successen.