Bedrijfs- en winkelpanden

WOZ waarde van bedrijfs- en winkelpanden

De WOZ waarde wordt tegenwoordig steeds vaker als ijkpunt voor verschillende belastingen gehanteerd. Het belang van een correcte WOZ waarde is dus groot. Previcus helpt al jaren bedrijven bij het controleren van alle WOZ gerelateerde belastingen. Hierdoor kunnen wij inmiddels enkele grote bedrijven als referentie aan u presenteren. Wij zijn gespecialiseerd in het bezwaar maken tegen de vastgestelde WOZ waarde. Onze taxateurs beschikken over technische kennis van de gemeentelijke taxatiesystemen en de taxatienormen binnen de Wet WOZ. Daardoor kunnen wij uw vastgoed beoordelen zonder dat u daar enige tijd in hoeft te steken

De meeste gemeenten waarderen bedrijfs- en winkelpanden modelmatig. Dit houdt in dat er niet naar de specifieke situatie van het object en de directe omgeving wordt gekeken. Het resultaat hiervan is dat er een niet-marktconforme huur wordt aangehouden en dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de risico’s van het pand en zijn directe omgeving, zodat deze niet tot uiting komen in de kapitalisatiefactor. Deze onderdelen zijn essentieel voor de WOZ waardering en dienen dan ook per object in kaart gebracht te worden voor een juiste waardevaststelling.

Andere veel voorkomende fouten

 1. Verkeerde referenties:
  De gemeente gebruikt regelmatig referenties met een geheel andere (betere) ligging, meer oppervlakte etc. Dit zorgt automatisch voor een hogere waarde, maar gebaseerd op foutieve informatie.
 2. Geen objectafbakening:
  De gemeente houdt regelmatig geen rekening met de objectafbakening: zo wordt regelmatig een parkeerplaats onterecht toegekend aan een winkel. De parkeerplaats wordt niet alleen door de winkel gebruikt. Derhalve teveel oppervlakte toegekend.
 3. Te veel m2 bij objectafbakening:
  De gemeente kent teveel m2 toe. Vooral bij locaties met meerdere verdiepingen gaat dit vaak mis.
 4. ITZA methode
  Foutief of geheel geen gebruik maken van ITZA methode: bij een smallere en langere winkel dient de gemeente de ITZA methode te gebruiken. Deze methode wordt in veel gevallen niet correct of geheel niet toegepast. Dit zorgt ervoor dat de huurwaarde per vierkante meter niet afneemt des te meer men de winkel inloopt.

Vrijwel alle ketens in Nederland gingen u voor door de controle op de WOZ waarde aan Previcus uit te besteden. Vraag een gesprek van 10 minuten aan met een van onze experts en u weet meteen wat wij voor u kunnen betekenen.

10 minute expert review

De WOZ waardering van zakelijk onroerend goed vergt de nodige expertise daar elke situatie uniek is. Een kort gesprek van slechts 10 minuten, kan u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend te woord in een gratis ’10 minute expert review’. 

Benieuwd hoe deze winkelketen ruim € 24.000 heeft bespaard?

In deze casus beschrijven we een van onze succesverhalen. Deze landelijke winkelketen heeft het WOZ-bezwaar voor een van zijn panden uitbesteed aan Previcus. Samen hebben we succesvol bezwaar gemaakt, met een besparing van ruim € 24.000

Het loont dus om de WOZ-beschikkingen van uw zakelijk vastgoed te laten controleren door een specialist. Onze zorgspecialist Ramin Nessar kan u hierbij helpen. In deze casus legt Ramin uit hoe bovenstaande besparingen is gerealiseerd.

Lees over de casus

Referenties

Alle referenties

Waarom Previcus Vastgoed?

Previcus Vastgoed is de expert op het gebied van WOZ van bedrijfspanden en winkelpanden, en past altijd de meest recente jurisprudentie toe om voor u zoveel mogelijk financieel voordeel te realiseren. Onze persoonlijke aanpak spreekt veel klanten aan en bespaart hen veel administratief werk en tijd. Het enige dat u hoeft te doen, is de WOZ beschikking naar ons toe te sturen via mail, per post of per fax. Zodra wij de beschikking hebben ontvangen nemen wij al het werk voor u uit handen.

 1. Bespaar tot wel 70% op de WOZ aanslag voor bedrijfspanden en winkelpanden.
 2. Bespaar tijd en geld door de gehele procedure uit handen te geven.
 3. De specialist op het gebied van de Wet WOZ!
 4. Grote bedrijven gingen u voor met bewezen successen.

Geen besparing, geen kosten

Graag controleren wij voor u de aanslag OZB en de vastgestelde WOZ waarde en maken indien nodig bezwaar. Previcus werkt onder het principe ‘Geen besparing, geen kosten’. Wanneer wij namens u bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ waarde en dit bezwaar wordt gegrond verklaard, dan dient de gemeente onze kosten te vergoeden op baisse van artikel 7:15 Awb en het Besluit Proceskosten Bestuursrecht. Wanneer het WOZ bezwaar ongegrond wordt verklaard is dit ons risico en worden er geen kosten bij u in rekening gebracht.

Graag plannen wij een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met u. Neem voor meer informatie contact met ons op.