WOZ waarde bedrijfspanden

Verlaag de WOZ-waarde van uw bedrijfspand(en)

Hoeveel belasting u en uw bedrijf betalen is afhankelijk van de WOZ-waarde die de gemeente bepaald voor uw pand(en). De methodes die uw gemeente gebruikt zijn niet (altijd) toereikend voor de complexiteit die bij het taxeren van bedrijfspanden komt kijken.

Daarom worden de zakelijke WOZ-experts ingeschakeld door bedrijven, accountants, banken en verzekeraars om de WOZ-waarde correct vast te laten stellen en de zakelijke WOZ-bezwaarprocedure uit te voeren.

Zo heeft het team van Previcus al voor miljoenen euro’s aan onterechte belastingheffingen bespaard voor onze klanten. En dat doen we ook graag voor u!

Vrijblijvend adviesgesprek

Bedrijfspanden: WOZ Bezwaarprocedure per branche

Previcus Vastgoed helpt particulieren, bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties bij het controleren en verlagen van de WOZ waarden en alle samenhangende belastingen. Klik hieronder op uw branche voor meer informatie en zie welke bedrijven binnen uw branche u voor gingen. Staat uw branche er niet tussen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Uw WOZ waarde laten verhogen?

Naast het verlagen van de WOZ waarde is het ook mogelijk om uw WOZ waarde te verhogen. Onze taxateurs beschikken over technische kennis van de gemeentelijke taxatiesystemen en de taxatienormen van de Wet WOZ waardoor wij uw vastgoed kunnen beoordelen zonder dat u daar enige tijd in hoeft te steken. Hierbij worden uw belangen altijd zorgvuldig afgewogen, ook als de WOZ waarde van uw portefeuille juist verhoogd dient te worden. Dit kan van belang zijn wanneer u uw huurprijs wilt verhogen. Meer informatie over een WOZ verhoging leest u in onze blog.

Meer over WOZ verhogen

WOZ waarde vanaf 2019 cruciaal voor afschrijving vennootschapsbelasting

Het gros van het bedrijfsleven dat vastgoed bezit, kampt vanaf 1 januari 2019 met een lastenverzwaring, doordat het kabinet de afschrijvingsmogelijkheden op eigen vastgoed beperkt.

Het hele artikel

WOZ waarde bedrijfspand

De WOZ waarde heeft invloed op de volgende belastingen:

  • OZB E (onroerendezaakbelasting voor de eigenaar)
  • OZB G (onroerendezaakbelasting voor de gebruiker)
  • Waterschapsbelasting
  • Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)
  • Vennootschapsbelasting (afschrijving tot percentage van de WOZ waarde)
  • Vermogensbelasting
  • Erf- en Schenkbelasting

10 minute expert review

De WOZ waardering van zakelijk onroerend goed vergt de nodige expertise daar elke situatie uniek is. Een kort gesprek van slechts 10 minuten, kan u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend te woord in een gratis ’10 minute expert review’. 

Vraag nu aan

Geen besparing, geen kosten

Wij werken op basis van ‘no cure, no pay’.

Wanneer Previcus voor uw bedrijfspand of namens uw organisatie bezwaar maakt tegen de hoogte van de WOZ waarde en dit bezwaar wordt gegrond verklaard, dan is de gemeente wettelijk verplicht om de door ons gemaakte kosten te vergoeden.

Deze tegemoetkoming voor de juridische en taxatietechnische bijstand is op basis van artikel 7:15 Awb en het Besluit Proceskosten.

Whitepapers

Meer over onze dienstverlening? In onze whitepapers leest u meer over onder andere de WOZ waarde, op welke belastingen de WOZ waarde invloed heeft, wat de besparingspunten zijn voor uw branche en de procedure.

Ontvang nu een whitepaper die toepasbaar is in uw branche. Vul uw gegevens in en klik op download.

Uw e-mailadres: verplicht
Uw voornaam:
Uw achternaam:
Welke whitepaper wilt u ontvangen?

Referenties

Alle referenties

Waarom Previcus?

Wij maken al sinds 2003 bezwaar tegen de hoogte van de WOZ waarde en zijn daarmee ook het eerste bedrijf in Nederland die deze dienstverlening gratis aanbiedt. Het taxeren van onroerend goed vergt de nodige specialistische kennis. Onze taxateurs, consulenten en adviseurs hebben de juiste en meest recente kennis in huis waardoor zij het pand altijd een correcte waarde kunnen geven. Wanneer wij het niet eens zijn met het besluit van de gemeente schromen wij niet om een beroepszaak te starten. Van deze beroepzaken wordt vaak nog 70% door ons gewonnen.

Waarom kiezen voor Previcus?

•    Gespecialiseerd in WOZ procedures en taxaties
•    Kennis van alle gemeentelijke taxatiepakketten
•    Landelijk dekkend netwerk van taxateurs en juristen
•    Bespaar veel werk, tijd en geld
•    Altijd toegang tot uw dossier en inzicht in de voortgang van uw proces
•    Bewezen successen

Meer over onsContact

Waarom de WOZ waarde taxatie voor bedrijfspanden aan Previcus uitbesteden?

Vanwege de specialistische kennis van Previcus Vastgoed kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen de WOZ waarde van uw bedrijfspand. Ook stellen wij, wanneer nodig, een taxatierapport op waardoor de slagingskans toeneemt. Uiteraard vallen ook deze kosten binnen de vergoeding van de gemeente, waardoor ook dit u niks kost. Daarnaast hebben de specialisten van Previcus ook inzicht in alle verkochte woningen in uw gemeente

Waarom zou ik niet zelf bezwaar maken?

U kunt inderdaad de bezwaarprocedure zelf voeren. Echter, omdat het meestal een vrij technisch verhaal betreft is het als ‘leek’ moeilijk om met goed onderbouwde argumenten uw WOZ beschikking te weerleggen. De specialisten van Previcus maken voor u bezwaar waardoor de slagingskans aanzienlijk vergroot.

Is het no cure no pay?

Als de WOZ waarde naar aanleiding van een door Previcus Vastgoed ingediend WOZ bezwaar wordt verlaagd, is de gemeente wettelijk verplicht de gemaakte kosten te vergoeden. U betaalt alleen een eenmalige fee bij een gegrond bezwaar. Dit is een percentage over de gerealiseerde besparing.

Kan ik Previcus Vastgoed voor alle onroerende zaken inschakelen?

Ja, wij maken bezwaar voor alle WOZ waarden van onroerende zaken zoals: woningen, recreatiewoningen, loodsen, bedrijfspanden, boerderijen, enzovoorts.

PLAN NU EEN GRATIS ADVIESGESPREK