Grootzakelijk

Bezwaarprocedure per branche

Previcus Vastgoed helpt particulieren, bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties bij het controleren en verlagen van de WOZ waarden en alle samenhangende belastingen. Klik hieronder op uw branche voor meer informatie en zie welke bedrijven binnen uw branche u voor gingen. Staat uw branche er niet tussen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

10 minute expert review

De WOZ waardering van zakelijk onroerend goed vergt de nodige expertise daar elke situatie uniek is. Een kort gesprek van slechts 10 minuten, kan u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend te woord in een gratis ’10 minute expert review’. 

Vraag nu aan

Procedure starten?

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening of ontvangt u graag meer informatie? Wilt u weten of Previcus ook iets voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Contact

WOZ waarde bedrijfspand

Gemeenten zijn verplicht elk jaar de waarde van onroerende zaken vast te stellen: De WOZ waarde. Omdat deze WOZ waarde als grondslag voor steeds meer belastingen geldt, worden de financiële belangen voor uw bedrijf ook steeds groter. Het is dus van groot belang om de WOZ waarde grondig te laten controleren. Voorkom dat u te veel betaald.

De WOZ waarde heeft invloed op de volgende belastingen:

  • OZB E (onroerendezaakbelasting voor de eigenaar)
  • OZB G (onroerendezaakbelasting voor de gebruiker)
  • Waterschapsbelasting
  • Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)
  • Vennootschapsbelasting (afschrijving tot percentage van de WOZ waarde)
  • Vermogensbelasting
  • Erf- en Schenkbelasting

Referenties

Alle referenties

Geen besparing, geen kosten

Wij werken op basis van ‘no cure, no pay’.

Wanneer Previcus voor uw bedrijfspand of namens uw organisatie bezwaar maakt tegen de hoogte van de WOZ waarde en dit bezwaar wordt gegrond verklaard, dan is de gemeente wettelijk verplicht om de door ons gemaakte kosten te vergoeden. Deze tegemoetkoming voor de juridische en taxatietechnische bijstand is op basis van artikel 7:15 Awb en het Besluit Proceskosten Bestuursrecht. Wordt de WOZ waarde niet verlaagd, dan is dit ons risico. Wij brengen geen kosten bij u in rekening.

WOZ waarde vanaf 2019 cruciaal voor afschrijving vennootschapsbelasting

Het gros van het bedrijfsleven dat vastgoed bezit, kampt vanaf 1 januari 2019 met een lastenverzwaring, doordat het kabinet de afschrijvingsmogelijkheden op eigen vastgoed beperkt.

Het hele artikel

Waarom Previcus?

Wij maken al sinds 2003 bezwaar tegen de hoogte van de WOZ waarde en zijn daarmee ook het eerste bedrijf in Nederland die deze dienstverlening gratis aanbiedt. Het taxeren van onroerend goed vergt de nodige specialistische kennis. Onze taxateurs, consulenten en adviseurs hebben de juiste en meest recente kennis in huis waardoor zij het pand altijd een correcte waarde kunnen geven. Wanneer wij het niet eens zijn met het besluit van de gemeente schromen wij niet om een beroepszaak te starten. Van deze beroepzaken wordt vaak nog 70% door ons gewonnen.

Waarom kiezen voor Previcus?

•    Gespecialiseerd in WOZ procedures en taxaties
•    Kennis van alle gemeentelijke taxatiepakketten
•    Landelijk dekkend netwerk van taxateurs en juristen
•    Bespaar veel werk, tijd en geld
•    Altijd toegang tot uw dossier en inzicht in de voortgang van uw proces
•    Bewezen successen

Meer over onscontact