WOZ adviesgesprek

WOZ waarde bedrijfspand

✓ Ruim 35.000 klanten gingen u voor
✓ Wij scoren een 9,2 op Trustpilot
✓ Dé WOZ-specialist: van vooroverleg tot bezwaar.

AdviesgesprekBezwaar maken

WOZ Bezwaar per branche

Maak WOZ Bezwaar via Previcus

 • 1. Marktleider op het gebied van de Wet WOZ
 • 2. Bespaar tijd en geld door de gehele procedure uit handen te geven
 • 3. Veel grote namen gingen u voor met bewezen successen, bekijk de referenties
Lees verder
Collega's van Previcus

Wat is de WOZ waarde van uw bedrijfspand?

Hoeveel belasting u en uw bedrijf betalen is afhankelijk van de WOZ-waarde die de gemeente bepaald voor uw pand(en). De methodes die uw gemeente gebruikt zijn niet (altijd) toereikend voor de complexiteit die bij het taxeren van bedrijfspanden komt kijken.

Daarom worden de zakelijke WOZ-experts ingeschakeld door bedrijven, accountants, banken en verzekeraars om de WOZ-waarde correct vast te laten stellen en de zakelijke WOZ-bezwaarprocedure uit te voeren.

Zo heeft het team van Previcus al voor miljoenen euro’s aan onterechte belastingheffingen bespaard voor onze klanten. En dat doen we ook graag voor u! Vraag nu een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Veelgestelde vragen

Waarom de WOZ waarde taxatie voor bedrijfspanden aan Previcus uitbesteden?

Vanwege de specialistische kennis van Previcus Vastgoed kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen de WOZ waarde van uw bedrijfspand. Ook stellen wij, wanneer nodig, een taxatierapport op waardoor de slagingskans toeneemt. Uiteraard vallen ook deze kosten binnen de vergoeding van de gemeente, waardoor ook dit u niks kost. Daarnaast hebben de specialisten van Previcus ook inzicht in alle verkochte woningen in uw gemeente

Waarom zou ik niet zelf bezwaar maken?

U kunt inderdaad de bezwaarprocedure zelf voeren. Echter, omdat het meestal een vrij technisch verhaal betreft is het als ‘leek’ moeilijk om met goed onderbouwde argumenten uw WOZ beschikking te weerleggen. De specialisten van Previcus maken voor u bezwaar waardoor de slagingskans aanzienlijk vergroot.

Kan ik Previcus Vastgoed voor alle onroerende zaken inschakelen?

Ja, wij maken bezwaar voor alle WOZ waarden van onroerende zaken zoals: recreatiewoningen, loodsen, bedrijfspanden, boerderijen, enzovoorts.

Is het zinvol om in vooroverleg te gaan met de gemeente?

Ja, in veel gevallen is het verstandig om in vooroverleg te gaan met de gemeente. Dat houdt in dat u alvast met de gemeente om tafel gaat voordat de WOZ-beschikking verstuurd wordt. Zo heeft u aan het begin van het jaar meteen de correcte WOZ-waarden. U onderhoudt een goede relatie met uw gemeente omdat bezwaar maken minder snel nodig is wanneer u in vooroverleg gaat.

Previcus: meesters in WOZ

Sinds de start in 2003 komt Previcus op voor de financiële belangen van bedrijven, instellingen en woningcorporaties. Groot en klein. Destijds waren we de eerste vastgoedspecialist met een volledige focus op WOZ-dienstverlening. Vandaag zijn we de nummer 1 in de Nederlandse zakelijke markt, verantwoordelijk voor veel baanbrekende jurisprudentie en succesvolle WOZ-bezwaren. Vanuit deze expertise ondersteunen we opdrachtgevers in uiteenlopende branches bij hun specifieke vastgoedvraagstukken. Van WOZ-bezwaar tot vooroverleg.

Onze medewerkers

Recent nieuws

De invloed van een (te hoge) WOZ waarde van uw bedrijfspand

De invloed van de WOZ waarde neemt toe. Eerder werd de WOZ waarde alleen nog meegenomen bij de belastingaangifte en de gemeentebelastingen.
Tegenwoordig heeft de WOZ waarde echter ook invloed op diverse andere belastingen. De WOZ levert dus niet alleen een verlaging op voor de onroerendezaakbelasting.
Een WOZ verlaging zorgt ervoor dat er een aanpassing wordt doorgevoerd bij de volgende belastingen:

 • Rioolheffing
 • Inkomstenbelasting (het eigenwoningforfait)
 • Vermogensbelasting (Box 3)
 • Vennootschapsbelasting
 • Schenkbelasting
 • Erfbelasting
 • Watersysteemheffing
 • Verhuurderheffing
 • Afvalstoffenheffing

Deze belastingen hanteren de WOZ waarde als grondslag. Bij een verlaging van de WOZ waarde zal er een correctie plaatsvinden op deze belastingen. Als je bezwaar maakt tegen de WOZ waarde, kan de besparing kan dus zelfs nog verder oplopen.

Lees meer
 • Bekend van: