Zakelijk WOZ bezwaar

Hoeveel is uw bedrijfspand waard?

Gemeenten zijn verplicht elk jaar de waarde van onroerende zaken vast te stellen: De WOZ waarde. De complexiteit van de WOZ waardering zorgt er jaarlijks opnieuw voor dat er veel fouten worden gemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor de hoogte van uw belastingaanslag. Het is dus van groot belang om de WOZ waarde grondig te laten controleren. Voorkom dat u te veel betaalt.

Besparingskansen voor uw bedrijfspand:

De WOZ waarde wordt als grondslag gebruikt voor diverse (gemeentelijke) belastingen. Wordt de WOZ waarde te hoog vastgesteld, dan betaalt u zonder dat u het merkt te veel belasting. Dit bedrag kan al snel oplopen tot duizenden euro’s

  • Onroerendezaakbelasting (OZB) voor de eigenaar en gebruiker
  • Waterschapsbelasting
  • Vennootschapsbelasting (afschrijving tot percentage van de WOZ waarde)
  • Vermogensbelasting
contactquickscan

Bel mij terug!

De WOZ waardering van zakelijk onroerend goed vergt de nodige expertise daar elke situatie uniek is. In een kort telefonisch gesprek kunnen wij u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u graag vrijblijvend te woord.

Gegevens

Procedure starten?

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening of ontvangt u graag meer informatie? Wilt u weten of Previcus ook iets voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Contact

In goed gezelschap

Als marktleider hebben wij al voor vele bedrijven en instellingen zoals woningcorporaties de WOZ waarden mogen controleren en verlagen. Daaronder bevinden zich veel aansprekende namen!

Alle referenties

Geen besparing, geen kosten

Wij werken altijd op basis van ‘no cure, no pay’ en in de meeste gevallen is de dienstverlening zelfs geheel gratis. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. Wanneer Previcus voor uw bedrijfspand of namens uw organisatie bezwaar maakt tegen de hoogte van de WOZ waarde en dit bezwaar wordt gegrond verklaard, dan is de gemeente wettelijk verplicht om de door ons gemaakte kosten te vergoeden. Deze tegemoetkoming voor de juridische en taxatietechnische bijstand is op basis van artikel 7:15 Awb en het Besluit Proceskosten Bestuursrecht. Wordt de WOZ waarde niet verlaagd, dan is dit het risico voor Previcus.

WOZ waarde vanaf 2019 cruciaal voor afschrijving vennootschapsbelasting

Het gros van het bedrijfsleven dat vastgoed bezit, kampt vanaf 1 januari 2019 met een lastenverzwaring, doordat het kabinet de afschrijvingsmogelijkheden op eigen vastgoed beperkt.

Het hele artikel

Branches

Klik hieronder op uw branche voor meer informatie en zie welke bedrijven binnen uw branche u voor gingen. Staat uw branche er niet tussen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Previcus?

Wij maken al sinds 2003 bezwaar tegen de hoogte van de WOZ waarde en zijn daarmee ook het eerste bedrijf in Nederland die deze dienstverlening gratis aanbiedt. Het taxeren van onroerend goed vergt de nodige specialistische kennis. Onze taxateurs, consulenten en adviseurs hebben de juiste en meest recente kennis in huis waardoor zij het pand altijd een correcte waarde kunnen geven. Wanneer wij het niet eens zijn met het besluit van de gemeente schromen wij niet om een beroepszaak te starten. Van deze beroepzaken wordt vaak nog 70% door ons gewonnen.

Waarom kiezen voor Previcus?

•    Gespecialiseerd in WOZ procedures en taxaties
•    Kennis van alle gemeentelijke taxatiepakketten
•    Landelijk dekkend netwerk van taxateurs en juristen
•    Een gratis dienstverlening
•    Bespaar veel werk, tijd en geld
•    Altijd toegang tot uw dossier en inzicht in de voortgang van uw proces
•    Bewezen successen

Meer over onscontact