Zakelijk WOZ bezwaar

Verlaag de WOZ-waarde van uw bedrijfspand(en)

Sinds de start in 2003 komt Previcus op voor de financiële belangen van bedrijven, instellingen en woningcorporaties. Groot en klein. Destijds waren we de eerste vastgoedspecialist met een volledige focus op WOZ-dienstverlening. Vandaag zijn we de nummer 1 in de Nederlandse zakelijke markt, verantwoordelijk voor veel baanbrekende jurisprudentie en succesvolle WOZ-bezwaren. Vanuit deze expertise ondersteunen we opdrachtgevers in uiteenlopende branches bij hun specifieke vastgoedvraagstukken. Van WOZ-bezwaar tot vooroverleg.

Vrijblijvend adviesgesprek

Hoeveel belasting u en uw bedrijf betalen is afhankelijk van de WOZ-waarde die de gemeente bepaald voor uw pand(en). De methodes die uw gemeente gebruikt zijn niet (altijd) toereikend voor de complexiteit die bij het taxeren van bedrijfspanden komt kijken.

Daarom worden de zakelijke WOZ-experts ingeschakeld door bedrijven, accountants, banken en verzekeraars om de WOZ-waarde correct vast te laten stellen en de zakelijke WOZ-bezwaarprocedure uit te voeren.

Zo heeft het team van Previcus al voor miljoenen euro’s aan onterechte belastingheffingen bespaard voor onze klanten. En dat doen we ook graag voor u!

WOZ waarde vanaf 2019 cruciaal voor afschrijving vennootschapsbelasting

Het gros van het bedrijfsleven dat vastgoed bezit, kampt vanaf 1 januari 2019 met een lastenverzwaring, doordat het kabinet de afschrijvingsmogelijkheden op eigen vastgoed beperkt.

Het hele artikel

WOZ waarde bedrijfspand

De WOZ waarde heeft invloed op de volgende belastingen:

  • OZB E (onroerendezaakbelasting voor de eigenaar)
  • OZB G (onroerendezaakbelasting voor de gebruiker)
  • Waterschapsbelasting
  • Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)
  • Vennootschapsbelasting (afschrijving tot percentage van de WOZ waarde)
  • Vermogensbelasting
  • Erf- en Schenkbelasting

10 minute expert review

De WOZ waardering van zakelijk onroerend goed vergt de nodige expertise daar elke situatie uniek is. Een kort gesprek van slechts 10 minuten, kan u meer inzicht bieden in de hoogte van uw WOZ waarden en de mogelijke besparingskansen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend te woord in een gratis ’10 minute expert review’. 

Vraag nu aan

Referenties

Alle referenties

Waarom Previcus?

Wij maken al sinds 2003 bezwaar tegen de hoogte van de WOZ waarde en zijn daarmee ook het eerste bedrijf in Nederland die deze dienstverlening gratis aanbiedt. Het taxeren van onroerend goed vergt de nodige specialistische kennis. Onze taxateurs, consulenten en adviseurs hebben de juiste en meest recente kennis in huis waardoor zij het pand altijd een correcte waarde kunnen geven. Wanneer wij het niet eens zijn met het besluit van de gemeente schromen wij niet om een beroepszaak te starten. Van deze beroepzaken wordt vaak nog 70% door ons gewonnen.

Waarom kiezen voor Previcus?

•    Gespecialiseerd in WOZ procedures en taxaties
•    Kennis van alle gemeentelijke taxatiepakketten
•    Landelijk dekkend netwerk van taxateurs en juristen
•    Bespaar veel werk, tijd en geld
•    Altijd toegang tot uw dossier en inzicht in de voortgang van uw proces
•    Bewezen successen

Meer over onsContact

Waarom de WOZ waarde taxatie voor bedrijfspanden aan Previcus uitbesteden?

Vanwege de specialistische kennis van Previcus Vastgoed kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen de WOZ waarde van uw bedrijfspand. Ook stellen wij, wanneer nodig, een taxatierapport op waardoor de slagingskans toeneemt. Uiteraard vallen ook deze kosten binnen de vergoeding van de gemeente, waardoor ook dit u niks kost. Daarnaast hebben de specialisten van Previcus ook inzicht in alle verkochte woningen in uw gemeente

Waarom zou ik niet zelf bezwaar maken?

U kunt inderdaad de bezwaarprocedure zelf voeren. Echter, omdat het meestal een vrij technisch verhaal betreft is het als ‘leek’ moeilijk om met goed onderbouwde argumenten uw WOZ beschikking te weerleggen. De specialisten van Previcus maken voor u bezwaar waardoor de slagingskans aanzienlijk vergroot.

Kan ik Previcus Vastgoed voor alle onroerende zaken inschakelen?

Kan ik Previcus Vastgoed voor alle onroerende zaken inschakelen?

Ja, wij maken bezwaar voor alle WOZ waarden van onroerende zaken zoals: recreatiewoningen, loodsen, bedrijfspanden, boerderijen, enzovoorts.