WOZ waarde bezwaar terugwerkende kracht

WOZ waarde te hoog? Vecht uw WOZ waarde aan!

Vaak wordt ons de volgende vraag gesteld: is het ook mogelijk om WOZ waarde bezwaar met terugwerkende kracht in te dienen? Goed nieuws, dat kan!

Wordt de de WOZ waarde naar aanleiding van een bezwaar met meer dan 20% verlaagd, dan is het mogelijk om WOZ waarde bezwaar met terugwerkende kracht in te dienen voor de afgelopen 5 jaar. Dit is wederom geheel gratis. Wanneer uit de controle blijkt dat de WOZ waarde in de afgelopen 5 jaar meer dan 20% en een minimum van € 5000 te hoog was vastgesteld, is de gemeente verplicht u de te veel betaalde belasting terug te betalen.

U kunt geheel kosteloos bezwaar laten maken door een WOZ specialist als Previcus. Het is wettelijk zo bepaald dat dit voor u gratis is. Indien uw gemeente het WOZ bezwaar gegrond verklaart, zijn zij verplicht de proceskosten te vergoeden. Als het WOZ bezwaar niet wordt geaccepteerd vinden wij dat ons risico. Voor uw is het dus altijd gratis, ook bij WOZ waarde bezwaar met terugwerkende kracht!

Bezwaar maken

Wanneer moet u WOZ bezwaar maken?

Om van uw WOZ waarde bezwaar met terugwerkende kracht te kunnen profiteren moet u eerst uw huidige WOZ waarde laten controleren. Vaak wordt de WOZ waarde door de gemeente foutief vastgesteld. Hieronder hebben we enkele zaken opgesomd waarbij de bepaling van uw WOZ waarde veelal geen rekening wordt gehouden. De gemeente is vaak van deze zaken niet op de hoogte, terwijl deze zaken in een lagere WOZ waarde zouden moeten relateren.

  • Achterstallig onderhoud (verouderd schilderwerk, verslechterde dakconstructie, vochtproblemen, etc.)
  • Stankoverlast
  • Geluidsoverlast (vliegtuigen, verkeer, horeca, etc.)
  • Asbest
  • Bodemverontreiniging
  • Uitzicht op een begraafplaats

 

Ik laat mijn WOZ waarde graag controleren

Uw WOZ waarde laten controleren en WOZ bezwaar maken is helemaal kosteloos. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op. Meer weten over onze aanpak? Lees dan onze werkwijze.

Duidelijk wat de dienst inhoud. Er worden geen onjuiste verwachtingen gecreëerd. Ik wordt periodiek geïnformeerd. Er zijn geen kosten aan verbonden.