Direct bezwaar maken?

WOZ bezwaar gemeente Zoetermeer

WOZ bezwaar gemeente Zoetermeer

Heeft u de WOZ waarde van uw woning in gemeente Zoetermeer al ontvangen? Dan is het belangrijk de vastgestelde waarde goed te laten controleren. U betaalt namelijk te veel (gemeentelijke) heffingen als uw WOZ waarde door de gemeente Zoetermeer te hoog is vastgesteld.

Previcus Vastgoed is het grootste WOZ bureau van Nederland met ruim 17 jaar ervaring. Al sinds 2003 zijn wij actief met WOZ bezwaar in Nederland, zo ook in de gemeente Zoetermeer.

Direct bezwaarContact

WOZ waarde in gemeente Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer verstuurt dit jaar de meeste beschikkingen rond dagtekening 28-02-2022*. De dagtekening is erg belangrijk, u kunt namelijk uitsluitend binnen 6 weken na dagtekening WOZ bezwaar maken.

* Let op, bovenstaande dagtekening kan afwijken van de dagtekening die op uw aanslagbiljet vermeld staat. Bekijk uw eigen aanslagbiljet goed voor de juiste dagtekening.

De gemeente Zoetermeer heeft 125.267 inwoners en 62.280 WOZ objecten. Vorig jaar was de gemiddelde WOZ waarde in Zoetermeer € 259.000,00.

De gemeente Zoetermeer hanteert in 2022 het volgende OZB tarief:
• Eigenaar woning: 0,1388%

Voorbeeld: U bent eigenaar van een woning in de gemeente Zoetermeer waarvan de WOZ waarde is vastgesteld op € 259.000,00. U betaalt dan aan onroerendezaakbelasting (OZB-E): € 259.000,00 x 0,1388% = € 359,49

Wordt de WOZ waarde van uw woning verlaagd naar aanleiding van een gratis WOZ bezwaar, dan bespaart u al snel tientallen euro’s aan onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting, inkomstenbelasting en diverse andere belastingen.

Waarom gratis?

Wanneer u WOZ bezwaar in Zoetermeer indient en het bezwaar wordt gegrond verklaard, is de gemeente Zoetermeer verplicht om de door ons gemaakte kosten te vergoeden, dit is wettelijk zo bepaald. Wanneer het WOZ bezwaar in Zoetermeer niet gegrond wordt verklaard, dan vinden wij dat ons risico. U betaalt in dat geval niets. WOZ bezwaar is dus 100% kosteloos!

WOZ Alert!

We houden u graag op de hoogte van relevant nieuws omtrent de Wet WOZ, WOZ bezwaar mogelijkheden en marktontwikkelingen. Meldt u aan en voorkom dat u de WOZ bezwaar mogelijkheid misloopt. Wees verzekerd van een nieuwsbrief met meerwaarde!

vraag nu aan

WOZ waarde niet laten controleren is een gemiste kans!

Gemeenten stellen nog altijd veel WOZ waarden te hoog vast. Bij u ook? Wij verlagen gratis de WOZ waarde voor u!

Maak direct bezwaar

Hoe werkt WOZ bezwaar maken bij Previcus?

1. U meldt zich eenvoudig aan via onderstaand intakeformulier en ondertekent (digitaal) de volmacht.
2. U kunt indien gewenst direct aanvullende informatie verstrekken.
3. Per mail ontvangt u van ons inloggegevens voor uw online dossier.
4. Previcus verstuurt een bezwaarschrift naar gemeente Zoetermeer.
5. Het bezwaarschrift wordt door onze specialisten beoordeeld en nader toegelicht.
6. Tot slot volgt de uitspraak. De gemeente Zoetermeer heeft hier een kalenderjaar de tijd voor.

Waarom Previcus Vastgoed?

  1. Bespaar werk, tijd en geld
  2. Meer dan 15 jaar ervaring
  3. Al ruim 24.000 mensen gingen u voor
  4. 24/7 toegang tot uw online dossier
  5. De gemeente Zoetermeer vergoedt bij een gegrond bezwaar de kosten