Gratis bezwaar maken?

WOZ Bezwaar Maken

 • Meer dan 60.000 klanten gingen u voor;
 • Wij scoren een 9,2 op Trustpilot;
 • Gratis is ook echt gratis, bekijk onze werkwijze.

Daarom maakt u WOZ bezwaar

5 redenen om via Previcus, WOZ bezwaar te maken

 • Wij zijn dé specialist op het gebied van WOZ procedures door heel Nederland
 • Bespaar tijd en geld door de gehele procedure uit handen te geven
 • We maken WOZ bezwaar voor iedereen toegankelijk
 • De WOZ check is niet geautomatiseerd, onze taxateurs kijken naar ieder dossier
 • Veel tevreden klanten gingen u voor met bewezen successen

Waarom bezwaar maken tegen de WOZ waarde?

Woont u in Nederland en bezit of huurt een woning? Dan ontvangt u in de eerste drie maanden van ieder jaar een nieuwe WOZ beschikking op de mat. Dit is een goed moment om in actie te komen. Voor een groot aantal belastingen wordt deze WOZ waarde namelijk als grondslag gebruikt. Doordat de WOZ waarde regelmatig te hoog wordt vastgesteld, betalen veel particulieren te veel belasting. Wilt u voorkomen dat u te veel belasting betaalt? Dan kunt u gratis bezwaar maken tegen de WOZ waarde.

Onze dienstverlening is voor u als klant helemaal gratis, geen addertjes onder het gras.

Gratis WOZ bezwaar makenGratis = echt gratis

Op welke belastingen heeft de WOZ waarde invloed?

De invloed van de WOZ waarde neemt toe. Eerder werd de WOZ waarde alleen nog meegenomen bij de belastingaangifte en de gemeentebelastingen. Tegenwoordig heeft de WOZ waarde echter ook invloed op diverse andere belastingen. De WOZ levert dus niet alleen een verlaging op voor de onroerendezaakbelasting. Een WOZ verlaging zorgt ervoor dat er een aanpassing wordt doorgevoerd bij de volgende belastingen:

 1. Rioolheffing
 2. Inkomstenbelasting (het eigenwoningforfait)
 3. Vermogensbelasting (Box 3)
 4. Vennootschapsbelasting Schenkbelasting
 5. Erfbelasting
 6. Watersysteemheffing
 7. Verhuurderheffing
 8. Afvalstoffenheffing

Deze belastingen hanteren de WOZ waarde als grondslag. Bij een verlaging van de WOZ waarde zal er een correctie plaatsvinden op deze belastingen. Als je bezwaar maakt tegen de WOZ waarde, kan de besparing zelfs nog verder oplopen.

Wilt u zeker zijn dat u niet niet te veel belasting betaalt? Maak dan gratis bezwaar tegen uw WOZ waarde.

Gratis Bezwaar maken

WOZ-alert ontvangen?

Meld u gratis aan voor de WOZ-alert en voorkom dat u de WOZ bezwaarperiode misloopt. Vul uw gegevens in en wij houden u op de hoogte wanneer de beschikking wordt verstuurd.

Over Previcus

Previcus is een juridische en taxatietechnische dienstverlener die bedrijven, instellingen en particulieren in heel Nederland helpt bij het verlagen van de WOZ waarde en het controleren van de OZB aanslagen. Wij zijn in 2003 als eerste in Nederland begonnen met het aanbieden van deze dienstverlening. Onze gediplomeerde juristen, geregistreerde WOZ taxateurs en WOZ consulenten hebben de meest recente kennis in huis waardoor zij uw object(en) altijd een correcte waarde kunnen geven. Met onze uitgebreide ervaring, gespecialiseerde kennis en uitgebreide service zorgen wij al jaren voor hoge besparingen bij onze klanten.

WOZ bezwaar maken: veelgestelde vragen

Waarom klopt mijn WOZ waarde niet?

Of je nu in een grote of kleine gemeente woont, het kost de gemeente heel veel tijd om alle objecten op de juiste manier te taxeren om zo de WOZ waarde te bepalen. In theorie zou er elk jaar een taxateur naar uw huis moeten komen om te bepalen of er iets aan uw woning is veranderd, denk hierbij aan groot onderhoud of het uitbreiden van uw woning. Op basis van deze gegevens zoekt de gemeente naar de drie meest geschikte vergelijkingsobjecten in uw omgeving, het gaat hierbij om recent verkochte woningen. Deze gegevens samen leveren de huidige marktwaarde van uw woning op.

U kunt zich voorstellen dat dit veel te veel tijd in beslag neemt en voor de meeste gemeenten niet haalbaar is, los van het feit dat de meeste mensen niet elk jaar een taxateur van de gemeente over de vloer willen hebben. Daarom gebruiken gemeenten andere methodes, zoals een systematische modelvergelijking om op een efficiënte manier zoveel mogelijk objecten te taxeren en zo de WOZ waarde te bepalen.

Doordat dit een computergestuurd proces is, sluipen er helaas wel onnauwkeurigheden in. Het is dan ook altijd raadzaam om uw WOZ waarde goed te laten controleren en indien de waarde te hoog is vastgesteld hier bezwaar tegen aan te tekenen.

Is de kans groter dat mijn bezwaar slaagt als dit door een WOZ bureau wordt uitgevoerd?

U kunt uiteraard ook zelf bezwaar maken. Op internet zijn tal van voorbeeldbrieven te vinden die u kunt gebruiken om uw bezwaarschrift op te stellen.

In de meeste gevallen is de kans op slagen echter groter als dit door een WOZ bureau wordt uitgevoerd. De reden hiervoor is dat de meeste WOZ bureaus meer inhoudelijke kennis en ervaring hebben. De specialisten die werkzaam zijn binnen deze WOZ bureaus hebben de juiste en meest recente kennis met betrekking tot de Wet WOZ waardoor zij uw object altijd een correcte waarde kunnen geven.

Wij van Previcus zijn gespecialiseerd in de Wet WOZ en hebben al ruim 15 jaar ervaring. Wij hebben al meer dan 13.000 bezwaren met succes afgerond. Door onze ervaring kunnen wij tijdens een bezwaarperiode net het verschil maken. Een goed WOZ bureau heeft echter ook u nodig, aangezien u de meeste kennis heeft van uw eigen woning en uw buurt. Zo werken wij samen als team om uw WOZ waarde te verlagen.

Kan de gemeente ook mijn WOZ waarde verhogen na een bezwaar?

Zoals wij bij Previcus altijd zeggen: U kunt niet verliezen! In geen enkel geval kan de gemeente namelijk uw WOZ waarde verhogen nadat u bezwaar heeft gemaakt. Mocht u echter een grote verbetering aan uw woning hebben aangebracht waarvan de gemeente niet op de hoogte is, kan het zijn dat uw WOZ waarde het jaar daarop wel iets hoger uit kan vallen. Ook in dat geval staat Previcus echter klaar om voor uw bezwaar te maken!

Hoe snel moet er na ontvangst van de beschikking bezwaar worden aangetekend?

Wanneer u bezwaar aan wilt tekenen tegen de hoogte van uw WOZ waarde, dient dit binnen zes weken na dagtekening van uw WOZ beschikking te worden gedaan bij de gemeente. Het is altijd belangrijk om hier snel werk van te maken, zodat uw WOZ bezwaar gegarandeerd op tijd binnen is.

Hoe snel krijg ik te horen of mijn WOZ waarde is verlaagd?

De gemeente is verplicht om voor 31 december van hetzelfde kalenderjaar uitspraak te doen op het bezwaarschrift. Het kan dus zijn dat de uitspraak even op zich laat wachten, ook een WOZ bureau moet in zo’n geval rustig afwachten. In de praktijk volgt een uitspraak vaak eerder, zodat u uw teveel betaalde belasting al eerder retour ontvangt.

Welke argumenten zijn belangrijk bij bezwaar? Waarom kunnen WOZ bureaus als Previcus ‘gratis’ bezwaar maken? De antwoorden op deze en meer veel gestelde vragen over de WOZ waarde en bezwaar maken lees je hier.

Interessante artikelen

Woningen in Amsterdam

Onderzoek bevestigt: no cure, no pay bureaus zorgen voor een kwaliteitsimpuls

In opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum ...
Binnenstad van Utrecht

Huiseigenaren Utrecht: forse stijging OZB 2022

In Utrecht gaan huizenbezitters volgend jaar meebetalen aan ...
Woonhuizen aan de gracht

Succesverhaal: overname beroep door Previcus met succes

Halverwege 2021 kregen wij de vraag van belanghebbende ...