WOZ Academy

1.1 WOZ Academy: Alles wat je moet weten om WOZ bezwaar te maken

Skyline van huizen

Woon je in Nederland en bezit of huur je een woning? Dan ontvang je in het begin van het jaar een nieuwe WOZ beschikking (Wet waardering onroerende zaken).  

Voor een groot aantal belastingen wordt deze WOZ waarde als grondslag gebruikt. Denk hierbij aan de onroerende zaakbelasting, inkomstenbelasting en waterschapsbelasting, maar ook aan de erfbelasting en schenkbelasting. Doordat de WOZ waarde regelmatig te hoog wordt vastgesteld, betalen veel particulieren te veel belasting. Het is dan ook van groot belang om de WOZ waarde te controleren.

Als je niet zeker weet of de WOZ waarde van jouw woning correct is vastgesteld, dan kun je tegen deze hoogte bezwaar maken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een WOZ-advieskantoor. 

Zelf WOZ bezwaar maken

Wil je zelf bezwaar maken? Wij vinden dat het bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ waarde voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Daarom beantwoorden wij in deze Academy alle vragen die je wellicht hebt voordat je jouw bezwaar gaat indienen. 

WOZ bezwaar door een WOZ-advieskantoor

Wil je dit liever uitbesteden aan een WOZ-advieskantoor? Previcus Vastgoed is specialist op het gebied van de Wet WOZ en helpt particulieren en bedrijven al jaren met het indienen van WOZ bezwaar. Onze dienstverlening is voor jou als klant helemaal gratis.

Wij wensen je in beide gevallen succes! Bij vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen.

VOLGEND HOOFDSTUK