Verhuren zonder juiste WOZ-waarden

Juiste WOZ-waarden van belang voor verhuur

Zonder de juiste WOZ waarden loopt een verhuurder risico. Het is immers niet mogelijk de huurwaarde te berekenen zonder correct vastgestelde WOZ waarden. Daarom is het belangrijk om tijdig te beschikken over juiste, door de gemeente vastgestelde, WOZ waarden. Indien u geen of te lage WOZ waarden heeft ontvangen, kan u in 2024 niet de maximale huur gaan vragen zonder dat dit consequenties heeft.

 

Ik heb nog geen (juiste) WOZ waarden. Wat nu?

Veel gemeenten hebben een achterstand met het bepalen van de WOZ waarden voor nieuwbouw en transformatie woningen. Daarnaast zijn WOZ waarden van bestaande huurwoningen vaak niet correct vastgesteld. Indien een woning een te lage WOZ waarde heeft, ontvang u minder huur dan mogelijk. Het kan zelfs voorkomen dat uw woning, bestemd voor de vrije sector, in de middenhuur of zelfs sociale sector terug valt.

Hoe eerder hoe beter

Om aan de juiste WOZ waarden te komen kunt u in bezwaar gaan. Het is hierbij mogelijk om zowel de WOZ waarden te verhogen of te verlagen. In beide gevallen is een bezwaarprocedures een langlopend proces. Het is raadzaam om samen met een WOZ-taxateur van Previcus Vastgoed in vooroverleg te gaan.

In vooroverleg worden WOZ waarden voor het volgend jaar al kortgesloten met de gemeente of het samenwerkingsverband. Hierdoor weet u als verhuurder direct waar u aan toe bent en ontvangt u de toekomstig vastgestelde WOZ waarden al maanden eerder, dus ruim voordat u de beschikking ontvangt. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om de correcte huurwaarde te bepalen. Omdat bij een vooroverleg de WOZ waarden op voorhand worden bepaald is het veel eenvoudiger om aan een gemeente kenbaar te maken, welke WOZ waarden volgens u, als opdrachtgever, de juiste waarden zijn.

Concluderend

Het is ongunstig om te verhuren zonder de juiste WOZ waarden. Hoe eerder u een WOZ-taxateur inschakelt om de WOZ waarden met de gemeente te bespreken, hoe kleiner de kans is dat u problemen krijgt met de huurder. Daarnaast kan u inspelen op de reguleringsplannen van minister Hugo de Jonge.

De specialisten van Previcus Vastgoed behandelen al meer dan 20 jaar WOZ procedures en hebben inmiddels contacten bij alle grote gemeenten samenwerkingsverbanden in Nederland. Voorkom problemen door te lage of te hoge WOZ waarden en neem daarom direct contact op met Nicole Moors of Mijke Peters. Zij staan u geheel vrijblijvend te woord.

Contact

Wilt u dit bewerkstelligen, meer inzicht in uw vastgoedportefeuille verkrijgen en daarnaast administratief ontzorgd worden? Neem geheel vrijblijvend contact op met Nicole Moors of Mijke Peters.

T.0485 – 574 444

Contact