WOZ-procedures voor windmolen- en zonneparken

Als eigenaar of huurder van windmolen- of zonneparken besparen op de belasting door het verlagen van de WOZ-waarde.

Belang van WOZ-procedures bij windmolen- en zonneparken

In het eerste kwartaal van het jaar krijgt u van uw gemeente de WOZ-beschikking voor al uw vastgoed. Hét moment om kritisch te kijken naar de WOZ-waarde omdat de waarde een directe invloed heeft op uw inkomstenbelasting, vermogensbelasting, verhuurderheffing, onroerende zaakbelasting, waterschapslasten, vennootschapsbelasting en afschrijving van uw panden.

Onze specialist voor wind- en zonneparken is Debbie. Met een uitgebreide ervaring en diepgaande kennis op dit gebied, is zij dé partner op wie u kunt vertrouwen.

Cover voor

Besparingspunten windmolen- en zonneparken

Bij het vaststellen van WOZ-waarden van windmolen- en zonneparken zien we vaak een verkeerde beoordeling van de volgende onderdelen:

Restwaarde en levensduur
Gemeenten hanteren de taxatiewijzer niet goed. Vooral de restwaarde en levensduur worden verkeerd berekend.

Werktuigenvrijstelling
De Wet WOZ zegt dat bepaalde werktuigen geen onderdeel van het gebouw zijn en daarom ook niet in aanmerking komen voor de afschrijvingsbeperking die van toepassing is op het vastgoed. Deze werktuigen moeten vrijgesteld worden en mogen niet meegenomen worden in de heffingsgrondslag.

Lees de succesverhalen

Zakelijk WOZ-bezwaar

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Samen zorgen we ervoor dat uw WOZ-waarde juist wordt vastgesteld.

Cover voor Zakelijk WOZ-bezwaar