WOZ-procedures voor parkeergarages

Bij Previcus begrijpen we maar al te goed dat het bepalen van de juiste WOZ-waarde voor uw parkeergarages een complexe aangelegenheid is. Het vereist specialistische kennis om de vastgestelde WOZ-waarde effectief te controleren. Gelukkig hebben onze experts 20 jaar waardevolle ervaring opgebouwd om u hierbij te ondersteunen.Belang van WOZ-procedures bij parkeergarages

In het eerste kwartaal van het jaar krijgt u van uw gemeente de WOZ-beschikking voor al uw vastgoed. Hét moment om kritisch te kijken naar de WOZ-waarde omdat de waarde een directe invloed heeft op uw inkomstenbelasting, vermogensbelasting, verhuurderheffing, onroerende zaakbelasting, waterschapslasten, vennootschapsbelasting en afschrijving van uw panden.

Onze specialist voor Parkeergarages is Debbie. Met een uitgebreide ervaring en diepgaande kennis op dit gebied, is zij dé partner op wie u kunt vertrouwen.

Cover voor

Besparingspunten parkeergarages 

Bij het vaststellen van WOZ-waarden van parkeergarages zien we vaak een verkeerde beoordeling van de volgende onderdelen: 

  • Registratie van het aantal parkeerplaatsen.
  • Waardering van de onderhoudstoestand (zoals lekkages en betonrot).
  • Onvoldoende aandacht voor de taxatiewijzer parkeren.
  • Gemeenten hanteren te hoge restwaarden en een te lange levensduur voor panden die al zijn afgeschreven.
  • Veranderingen in wetgeving zoals het gewijzigde parkeerbeleid van de gemeente, bouwvoorschriften en veiligheidsvoorschriften.
  • Meenemen van verkeerde bezettingsgraad van uw garage.

Het controleren van uw WOZ-beschikking op deze punten kan aanzienlijke belastingbesparingen opleveren. Soms wel duizenden euro’s per object.

Zakelijk WOZ-bezwaar

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Samen zorgen we ervoor dat uw WOZ-waarde juist wordt vastgesteld.

Cover voor Zakelijk WOZ-bezwaar