WOZ-procedures voor pretparken en amusementsparken

Als eigenaar of huurder van een pretpark of amusementspark zoals concertzalen en musea besparen op de belasting door het verlagen van de WOZ-waarde.

Belang van WOZ-procedures bij pretparken en amusementsparken

In het eerste kwartaal van het jaar krijgt u van uw gemeente de WOZ-beschikking voor al uw vastgoed. Hét moment om kritisch te kijken naar de WOZ-waarde omdat de waarde een directe invloed heeft op uw inkomstenbelasting, vermogensbelasting, verhuurderheffing, onroerende zaakbelasting, waterschapslasten, vennootschapsbelasting en afschrijving van uw panden.

Onze specialist voor pretparken en amusementsparken is Debbie. Met een uitgebreide ervaring en diepgaande kennis op dit gebied, is zij dé partner op wie u kunt vertrouwen.

Cover voor

Besparingsmogelijkheden pretparken en amusementsparken

Bij het vaststellen van WOZ-waarden van pretparken en amusementsparken zien we vaak een verkeerde beoordeling van de volgende onderdelen:

Objectafbakening
Wordt de juiste oppervlakte gebruikt en zijn ruimtes in het gebouw onderverhuurd?

Werktuigenvrijstelling
Deze vrijstelling houdt in dat werktuigen die onder bepaalde voorwaarden niet toe te kennen zijn aan het gebouw maar aan het proces, niet in de taxatie mogen worden betrokken.

Restwaarde en levensduur
Onze taxateurs zien vaak dat er een te hoge restwaarde en te lange levensduur worden gehanteerd voor vastgoed dat economisch of technisch al is afgeschreven.

Economische veroudering
Als de bezoekersaantallen teruglopen moet daar rekening mee worden gehouden.

Deze klanten gingen u voor

Zakelijk WOZ-bezwaar

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Samen zorgen we ervoor dat uw WOZ-waarde juist wordt vastgesteld.

Cover voor Zakelijk WOZ-bezwaar