WOZ waarde berekenen

Bereken uw WOZ waarde

Benieuwd of de vastgestelde WOZ waarde klopt? U kunt zelf uw WOZ waarde berekenen of dit gratis uitbesteden aan een WOZ specialist. Op de volgende 5 manieren kunt u zelf controleren de berekening van uw WOZ waarde controleren:

  1. Nieuwe woning. De WOZ waarde berekenen kan aan de hand van het eigen aankoopcijfer. Heeft u de woning rond de waardepeildatum gekocht en geen drastische veranderingen aangebracht, dan zal de WOZ waarde gelijk zijn aan de aankoopprijs. Wijkt de WOZ waarde af van de eigen aankoopprijs maak dan direct bezwaar.
  2. Referentiepanden. Vaak weet u wel welke woningen er in uw omgeving te koop staan of zijn verkocht. U kunt uw woning vergelijken met woningen in uw omgeving die rond de peildatum zijn verkocht. Hierbij is het belangrijk dat de verkochte woning dezelfde objectkenmerken heeft als uw woning, denk hierbij aan de grootte van de woning, het type woning, aanwezige bijgebouwen en het bouwjaar. Is uw WOZ waarde hoger dan de waarde van vergelijkbare woningen? Maak dan bezwaar.
  3. WOZ waardenloket. Via de website www.wozwaardenloket.nl kunt u kosteloos WOZ waarden opvragen van uw buren, vrienden, familie en kennissen. Hier kunt u uw WOZ waarde toetsen aan vergelijkbare woningen. Let wel op: nog niet alle gemeenten zijn aangesloten op het WOZ waardenloket.
  4. Taxatierapport. Heeft u onlangs uw woning laten taxeren door een makelaar of beëdigd taxateur en wijkt de waarde af van de vastgestelde WOZ waarde? Dan is het zeer zinvol om bezwaar te maken. Een taxatierapport wordt in het algemeen als een sterk argument gezien bij een bezwaarprocedure.
  5. Waarde verminderende factoren. De volgende waarde verminderende factoren kunnen invloed hebben op de waarde van het huis en dus ook op de WOZ waarde: asbest, betonrot, overlast, slecht onderhoud of een onplezierig uitzicht. Is een van deze factoren van toepassing op uw woning? Dan is uw WOZ waarde waarschijnlijk te hoog vastgesteld. De gemeente houdt namelijk vaak geen rekening met deze factoren bij het berekenen van de WOZ waarde.

Komt u er zelf niet helemaal uit en wilt u de WOZ waarde berekening laten controleren door een specialist? Uw WOZ waarde laten controleren en bezwaar maken is geheel gratis!

Bezwaar maken

WOZ bezwaar door Previcus

Sinds 2003 helpt Previcus Vastgoed particulier en bedrijven bij het verlagen van de WOZ waarde, en de daaraan gekoppelde belastingen. Previcus Vastgoed is gespecialiseerd in taxaties en procedures in het kader van de Wet WOZ. Door de jarenlange ervaring hebben wij een beproefde en doorontwikkelde werkwijze waarmee wij landelijk actief zijn. Zo kunnen wij elke particulier, ondernemer, investeerder of woningstichting optimaal van dienst zijn.

WOZ bezwaar procedure

Schakelt u ons in om de WOZ bezwaar procedure op te starten dan maken wij allereerst voor u een online dossier aan. Aan dit dossier worden de documenten gehangen die wij van u hebben ontvangen, het aanslagbiljet, de volmacht en eventueel aanvullende informatie. Alle acties die wij vervolgens uit voeren worden aan uw online dossier gekoppeld. Op deze manier kunt u de hele procedure stap voor stap online volgen. WOZ bezwaar maken of uw WOZ waarde laten controleren is geheel gratis. Dit komt doordat de gemeente wettelijk verplicht is om de proceskosten te vergoeden indien een bezwaar gegrond wordt verklaard. Wordt het bezwaar niet gegrond verklaart, dan vinden wij dat ons risico. Het kost u dus helemaal niets.

 

Ik laat mijn WOZ waarde graag controleren

Uw WOZ waarde laten controleren en WOZ bezwaar maken is helemaal kosteloos. Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op. Meer weten over onze aanpak? Lees dan onze werkwijze.

Duidelijk wat de dienst inhoud. Er worden geen onjuiste verwachtingen gecreëerd. Ik wordt periodiek geïnformeerd. Er zijn geen kosten aan verbonden.