Direct bezwaar maken

WOZ Bezwaar

Kosteloos WOZ bezwaar maken

Gemeenten en samenwerkingen stellen elk jaar opnieuw de waarde van alle onroerende zaken vast. Deze waarde wordt de WOZ waarde genoemd. Bent u eigenaar of gebruiker van een bedrijfspand, woning, appartement of een recreatiewoning? Dan valt ieder jaar een WOZ beschikking van de gemeente / samenwerking op de deurmat. De WOZ waarde heeft grote invloed op een heel aantal belastingen. Het is dus van groot belang dat de waarde eerlijk en correct wordt vastgesteld. Hoe hoger uw WOZ waarde, hoe hoger de belastingen die u moet betalen! Bent u benieuwd naar de hoogte van uw WOZ waarde? Wij vertellen u hoe uw WOZ waarde opvragen werkt.

DIRECT BEZWAAR

De WOZ waarde heeft momenteel invloed op de volgende belastingen:

 • Onroerendezaakbelasting
 • Waterschapsbelasting
 • Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)
 • Vennootschapsbelasting (afschrijving tot percentage van de WOZ-waarde)
 • Vermogensbelasting
 • Erfbelasting
 • Schenkbelasting

 

Minder belasting betalen… Hoe dan?

De WOZ waarde wordt als grondslag gebruikt voor veel belastingen. Is de WOZ waarde te hoog dan is de belasting te hoog. Wilt u meer weten over de WOZ waarde en de impact hiervan op de belasting die u moet betalen? Dan helpen wij van Previcus u daar natuurlijk graag bij. Onze specialisten hebben voor u het E-book geschreven ‘Minder belasting betalen… Hoe dan?’. Dit E-book kunt u via onderstaande download knop downloaden.

E-BOOK DOWNLOADEN

WOZ bezwaar….Waarom niet?!

Waarom niet? U wordt er nooit slechter van! Uw WOZ waarde kan in hetzelfde jaar niet worden verhoogd, alleen maar worden verlaagd. Geen bezwaar is dus eigenlijk geen optie meer. In het E-book WOZ bezwaar… Waarom niet?! leest u alles over een WOZ bezwaar procedure en geven onze specialisten u een aantal tips and tricks voor het opstellen van een bezwaarschrift. U kunt de procedure gratis uitbesteden aan Previcus. Maakt u toch liever zelf bezwaar gebruik dan onze voorbeeldbrief. Download ons E-book via onderstaande download knop.

E-BOOK DOWNLOADEN

Gratis WOZ bezwaar, hoe kan dat?

Onze dienstverlening is voor u als klant helemaal gratis. Wanneer Previcus WOZ bezwaar maakt tegen de hoogte van de WOZ waarde en dit bezwaar wordt gegrond verklaard, dan is de gemeente wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Omdat wij als juridisch derde partij optreden staat het vergoeden van proceskosten wettelijk vastgelegd in artikel 7:15 Awb en het besluit proceskosten bestuursrecht. Wanneer het WOZ bezwaar ongegrond wordt verklaard is dit ons risico. Het kost u in ieder geval helemaal niets.

Maak direct bezwaar
gratis-woz-bezwaar-previcus

Hoe wordt de WOZ waarde bepaald?

De WOZ waarde voor woningen, appartementen en recreatiewoningen wordt bepaald op basis van objectvergelijking. De gemeente vergelijkt uw woning met recentelijke verkopen van vergelijkbare woningen binnen uw gemeente / samenwerking. Voor belastingjaar 2018 wordt er gekeken naar de waarde van uw woning op 1 januari 2017, dit wordt ook wel de waardepeildatum genoemd.

De waardevergelijking gebeurt niet handmatig, maar gaat via een computer, hierdoor worden al snel fouten gemaakt in de WOZ waardering. Vraag daarom altijd het taxatieverslag op en controleer deze goed of laat deze door een WOZ specialist controleren! Let hierbij op of de gemeente rekening heeft gehouden met de omgevingsfactoren of de onderhoudstoestand. Wij geven u de belangrijkste redenen om bezwaar aan te tekenen in ons artikel WOZ bezwaar argumenten.

Wij stellen geheel kosteloos een bezwaarschrift WOZ waarde voor u op. Wordt de WOZ waarde met meer dan 20% verlaagd?Dan is het zelfs mogelijk om WOZ waarde bezwaar met terugwerkende kracht in te dienen!

Previcus maakt WOZ bezwaar voor particulieren in heel Nederland, waaronder in: Amsterdam, Apeldoorn, Boxmeer, Breda, Groningen, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Venlo en Zwolle.

icon-check-1

Benieuwd naar onze succesverhalen?

icon-verrekijker

Is uw vraag nog niet beantwoord?

icon-chat-2

Wilt u contact met een van onze medewerkers?

Daarom kiezen voor Previcus!

Wij van Previcus maken al sinds 2003 bezwaar tegen de hoogte van de WOZ waarde en zijn daarmee ook het eerste bedrijf in Nederland die deze dienstverlening gratis aanbiedt. Het taxeren van onroerend goed vergt de nodige specialistische kennis. Onze taxateurs, consulenten en adviseurs hebben de juiste en meest recente kennis in huis waardoor zij uw pand altijd een correcte waarde kunnen geven.

Waarom kiezen voor Previcus?

 1. Gespecialiseerd in WOZ procedures en taxaties door heel Nederland;
 2. Gratis WOZ bezwaar waardoor u veel werk, tijd en geld bespaart;
 3. Altijd toegang tot uw online dossier en inzicht in de voortgang van uw bezwaar;
 4. Ruim 13.000 tevreden klanten gingen u voor met bewezen successen;
 5. Meer dan 15 jaar ervaring!