WOZ bezwaar in Groningen

de gemeente Groningen heeft met dagtekening 28-2-2018 haar beschikkingen verstuurd. Wilt u bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ waarde? Dan heeft u tot 11-4-2018 daar de tijd voor. In 2017 was de gemiddelde WOZ waarde van woningen in Groningen €157.000. Voor 2018 hanteert de gemeente Groningen de volgende belastingtarieven:

  • eigenaren woningen: 0,1618%
  • eigenaren niet-woningen: 0,4931%
  • gebruikers niet-woningen: 0,3979%

Vindt u dat de WOZ waarde van uw woning in Groningen te hoog is gewaardeerd? Maak direct WOZ bezwaar door het intake formulier op deze pagina in te vullen.

Hoe werkt het?

1. U meldt zich eenvoudig gratis aan via onderstaand intake formulier.
2. U krijgt op het ingevuld e-mailadres een volmacht toegestuurd welke u kunt ondertekenen.
3. Na aanmelding wordt er een online dossier aangemaakt, waar u het hele proces kunt volgen.
4. Wij sturen namens u een beknopt bezwaarschrift naar de gemeente Groningen om de bezwaartermijn veilig te stellen.
5. Het bezwaarschrift wordt vervolgens beoordeeld en nader toegelicht.
6. Als laatste volgt de uitspraak. Hier heeft de gemeente Groningen een kalenderjaar de tijd voor.

Recente uitspraak gerechtshof ook belangrijk voor hoogte WOZ waarde

Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ waarde van uw woning verkeerd is vastgesteld door de gemeente. Het systeem waarmee de WOZ waarden worden bepaald houdt geen rekening met kenmerken als achterstallig onderhoud en asbest. Zo ook de schade als gevolg van de aardbevingen in Groningen.

Op dinsdag 23 januari 2018 heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald dat de NAM, direct de waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied in Groningen moet compenseren. Dat nu eindelijk vast staat dat woningen in het aardbevingsgebied minder waard zijn dient ook door de gemeente doorvertaald te worden in de WOZ waarde. Aardbevingen hebben namelijk grote invloed op de WOZ waarde. Niet alleen de waardedaling als gevolg van scheurvorming en verzakking dienen in de WOZ waarde tot uiting te komen, maar ook het negatieve imago van het gebied als gevolg van aardbevingen. Woningen gelegen in het aardbevingsgebied zullen lastiger verkoopbaar zijn dan woningen buiten dit gebied. Lees ook ons nieuwsartikel over de rente uitspraak van het gerechtshof en de gevolgen voor uw WOZ waarde.

Wie zijn wij?

Gratis WOZ bezwaar, hoe kan dat?

Wilt u contact met een van onze medewerkers?