Bezwaar WOZ Venlo

Bezwaar WOZ in Venlo

Heeft u de WOZ waarde van uw woning in gemeente Venlo voor 2019 al ontvangen? Controleer de WOZ waarde goed! Een te hoge WOZ waarde resulteert in onnodig belasting betalen. Wij controleren gratis uw WOZ waarde en maken indien nodig gratis WOZ bezwaar!  Dit doen we al sinds 2003 voor particulieren en bedrijven in de gemeente Venlo en andere gemeenten in Nederland!

WOZ waarde in Venlo

De WOZ voor de gemeente Venlo wordt uitgevoerd door de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschap). De WOZ beschikkingen worden voor de gemeente Venlo in 2019 rond dagtekening van 31-1-2019 verstuurd. U heeft vervolgens 6 weken de tijd om WOZ bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde. Let op, uw dagtekening kan namelijk afwijken van de door ons genoemde dagtekening. Controleer uw aanslagbiljet goed.

In 2018 was de gemiddelde WOZ waarde in de gemeente Venlo € 188.000,00. Zo kunt u uw WOZ waarde alvast vergelijken met het gemiddelde van de gemeente Venlo. De onroerendezaakbelasting die u moet betalen is een percentage van de vastgestelde WOZ waarde. Hoe hoger uw WOZ waarde, hoe hoger de OZB die u moet betalen. Het is dus van belang dat u uw WOZ waarde goed laat controleren. Dit voorkomt dat u te veel belasting betaalt!

OZB tarieven in 2019

  • OZB eigenaar woning: 0,1971
  • OZB eigenaar niet-woning: 0,3527
  • OZB gebruiker niet-woning: 0,2833

Geen addertje onder het gras

Wanneer uw WOZ bezwaar gegrond wordt verklaard, is de gemeente Venlo wettelijk verplicht om de proceskosten te vergoeden. Dit staat wettelijk vastgelegd in artikel 7:15 Awb en het besluit proceskosten bestuursrecht. Wanneer het WOZ bezwaar niet gegrond wordt verklaard, dan vinden wij dat ons risico. WOZ bezwaar maken is dus altijd 100% kosteloos dus!

Hoe werkt WOZ bezwaar?

1. U meldt zich eenvoudig aan via onderstaand intakeformulier en ondertekent (digitaal) de volmacht.
2. U kunt indien gewenst direct aanvullende informatie verstrekken.
3. Per mail ontvangt u van ons inloggegevens voor uw online dossier.
4. Previcus verstuurt een bezwaarschrift naar de BsGW.
5. Het bezwaarschrift wordt door onze specialisten beoordeeld en nader toegelicht.
6. Tot slot volgt de uitspraak. De BsGW heeft hier een kalenderjaar de tijd voor.

Besparing op uw WOZ aanslag

Waarom Previcus Vastgoed?

  1. Als eerste in Nederland met deze dienstverlening
  2. WOZ specialist sinds 2003
  3. 100% kosteloos voor particulieren
  4. Hoge slagingskans
  5. 24/7 toegang tot uw online dossier