Bezwaar WOZ Nijmegen

Bezwaar WOZ in Nijmegen

Heeft u de nieuwe WOZ waarde van uw woning in Nijmegen al ontvangen? Bekijk uw WOZ beschikking goed en maak gratis WOZ bezwaar als de WOZ waarde te hoog is! Al sinds 2013 helpen wij particulieren en bedrijven in de gemeente Nijmegen met het verlagen van de WOZ waarde.

WOZ waarde in Nijmegen

De gemeente Nijmegen verstuurt in 2019 de meeste beschikkingen rond dagtekening van 28-02-2018, bekijk uw eigen aanslagbiljet goed voor de exacte dagtekening. U heeft tot 6 weken na dagtekening de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde. In 2018 stond de gemiddelde WOZ waarde in de gemeente Nijmegen op € 205.000,00. In totaal kent de gemeente Nijmegen ruim 91.096 WOZ objecten. Jaarlijks maakt slechts 1,3% van de woningeigenaren bezwaar tegen een te hoge WOZ waarde.

De onroerendezaakbelasting die u dient te betalen is een percentage van de vastgestelde WOZ waarde. In de gemeente Nijmegen wordt voor belastingjaar 2019 met de volgende percentages gerekend:

Woning: 0,235% Eigenarenbelasting (OZBE)
Niet-woningen: 0,9162% Eigenarenbelasting (OZBE)

* Diverse gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om de onroerendezaakbelasting voor gebruikers van niet-woningen te laten vervallen. Nijmegen is een van deze gemeenten die gebruikers geen aanslag meer oplegt. Wilt u hier meer over weten? Lees ons artikel: Te veel vrijheid voor gemeenten bepaling OZB tarief 

100% kosteloos, hoe kan dat?

Wanneer u WOZ bezwaar in Nijmegen indient en het bezwaar wordt gegrond verklaard, is de gemeente Nijmegen verplicht om onze kosten te vergoeden, dit staat wettelijk vastgelegd. Wanneer het WOZ bezwaar in Nijmegen niet gegrond wordt verklaard, dan vinden wij dat ons risico. WOZ bezwaar is dus 100% kosteloos!

 

Hoe werkt het?

1. U meldt zich eenvoudig aan via onderstaand intakeformulier en ondertekent (digitaal) de volmacht.
2. U kunt indien gewenst direct aanvullende informatie verstrekken.
3. Per mail ontvangt u van ons inloggegevens voor uw online dossier.
4. Previcus verstuurt een bezwaarschrift naar gemeente Nijmegen.
5. Het bezwaarschrift wordt door onze specialisten beoordeeld en nader toegelicht.
6. Tot slot volgt de uitspraak. De gemeente Nijmegen heeft hier een kalenderjaar de tijd voor.

Besparing op uw WOZ aanslag

Waarom Previcus Vastgoed?

  1. Als eerste in Nederland met deze dienstverlening
  2. Al ruim 15 jaar ervaring met het controleren van WOZ waarden
  3. 100% kosteloos voor particulieren
  4. Hoge slagingskans
  5. Uw WOZ waarde kan door het bezwaar hetzelfde jaar niet worden verhoogd