Bezwaar WOZ Nijmegen

Bezwaar WOZ in Nijmegen

Heeft u de nieuwe WOZ waarde van uw woning in Nijmegen al ontvangen? Bekijk uw WOZ beschikking goed en maak gratis WOZ bezwaar als de WOZ waarde te hoog is! Al sinds 2013 helpen wij particulieren en bedrijven in de gemeente Nijmegen met het verlagen van de WOZ waarde.

100% kosteloos, hoe kan dat?

Wanneer u WOZ bezwaar in Nijmegen indient en het bezwaar wordt gegrond verklaard, is de gemeente Nijmegen verplicht om onze kosten te vergoeden, dit staat wettelijk vastgelegd. Wanneer het WOZ bezwaar in Nijmegen niet gegrond wordt verklaard, dan vinden wij dat ons risico. WOZ bezwaar is dus 100% kosteloos!

WOZ waarde in Nijmegen

De gemeente Nijmegen verstuurt in 2018 de meeste beschikkingen met een dagtekening van 28-02-2018 (31-1-2018 voor niet-woningen). U heeft dan tot 11-04-2018 de tijd om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde. In 2017 stond de gemiddelde WOZ waarde in de gemeente Nijmegen op € 195.000,00. In totaal kent de gemeente Nijmegen ruim 93.906 WOZ objecten waartegen in 2017 door 1,3% van de woningeigenaren bezwaar is gemaakt tegen een te hoge WOZ waarde.

De onroerende zaakbelasting die u dient te betalen is een percentage van de vastgestelde WOZ waarde. In de gemeente Nijmegen wordt voor belastingjaar 2018 met de volgende percentages gerekend:

Woning: 0,2612% Eigenarenbelasting (OZBE)
Niet-woningen: 0,9029% Eigenarenbelasting (OZBE)

Diverse gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om de onroerendezaakbelasting voor gebruikers van niet-woningen te laten vervallen. Nijmegen is een van deze gemeenten die gebruikers geen aanslag meer oplegt. Wilt u hier meer over weten? Lees ons artikel: Te veel vrijheid voor gemeenten bepaling OZB tarief 

Hoe werkt het?

 1. U kunt zich aanmelden via onderstaand intake formulier.
 2. U krijgt een volmacht toegestuurd op het e-mailadres wat u hier invult.
 3. Vervolgens versturen wij het WOZ bezwaar naar gemeente Nijmegen.
 4. Na aanmelding wordt er een online dossier voor u aangemaakt, waar u het hele proces kunt volgen.
 5. Het WOZ bezwaar wordt beoordeeld en nader togelicht.
 6. Als laatste volgt de uitspraak. Hier heeft de gemeente Nijmegen een kalenderjaar de tijd voor.

Waarom Previcus Vastgoed?

 1. Als eerste in Nederland met deze dienstverlening
 2. WOZ specialist sinds 2003
 3. 100% kosteloos voor particulieren
 4. Hoge slagingskans
 5. Uw WOZ waarde kan door het bezwaar hetzelfde jaar niet worden verhoogd