Direct bezwaar maken?

Particulier / MKB

WOZ waarde te hoog?

In de eerste drie maanden van het jaar ontvangt iedereen in Nederland die een woning en/of bedrijfspand bezit of huurt de nieuwe WOZ beschikking in de bus. Een belangrijk moment, want de WOZ waarde wordt als grondslag gebruikt voor een groot aantal belastingen. Veel particulieren en ondernemers betalen te veel belasting doordat de WOZ waarde van hun woning of bedrijfspand (MKB) te hoog is vastgesteld. Twijfelt u of de WOZ waarde correct is vastgesteld? Kom dan in actie en maak bezwaar tegen een te hoge WOZ waarde. Op deze manier voorkomt u dat u te veel belasting betaalt. Onze dienstverlening is voor u als klant helemaal gratis, geen addertjes onder het gras. Meer over hoe wij onze dienstverlening gratis kunnen aanbieden leest u hier.

Direct bezwaarContact

WOZ Alert!

We houden u graag op de hoogte van relevant nieuws omtrent de Wet WOZ, WOZ bezwaar mogelijkheden en marktontwikkelingen. Meld u aan en voorkom dat u de WOZ bezwaar mogelijkheid misloopt. Wees verzekerd van een nieuwsbrief met meerwaarde!

Vraag nu aan

Waarom WOZ bezwaar maken?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ waarde van uw woning niet klopt met wat door de gemeente is vastgesteld. Het is dan ook belangrijk dat u uw WOZ waarde grondig controleert. Er zijn een aantal manieren waarop u kunt controleren of de WOZ waarde correct is vastgesteld:

  1. Heeft u uw woning gekocht rond de waardepeildatum, voor belastingjaar 2020 is de waardepeildatum 1-1-2019, en heeft u niks aan de woning verbouwd dan dient de WOZ waarde gelijk te zijn aan de aankoopprijs. Uitzonderingen op deze regel zijn: een woning in aanbouw, woning met erfpacht, de woning was verhuurd bij aankoop en als de woning is verkregen onder bijzondere omstandigheden zoals aankoop binnen de familie of via een veiling.
  2. Middels het WOZ-waardeloket kunt u de waarde van uw woning zelf vergelijken met de woningen van uw directe buren of anderen in de straat.
  3. Controleer of de gemeente rekening heeft gehouden met eventuele waardedrukkende factoren waar uw woning mee te maken heeft, dit kan namelijk van grote invloed zijn op de hoogte van de WOZ waarde. Bekijk ook ons artikel ’50 redenen om bezwaar te maken’

WOZ Waarde te hoog?

Benieuwd naar onze succesverhalen?

De Bezwaarprocedure van WOZ Waarde

Hoe ziet een WOZ bezwaar procedure er uit?

De mensen achter Previcus

De mensen achter Previcus

Gratis WOZ bezwaar, hoe kan dat?

Onze dienstverlening is voor u als klant helemaal gratis. Wanneer Previcus WOZ bezwaar maakt tegen de hoogte van de WOZ waarde en dit bezwaar wordt gegrond verklaard, dan is de gemeente wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden. Omdat wij als juridisch derde partij optreden staat het vergoeden van proceskosten wettelijk vastgelegd in artikel 7:15 Awb en het besluit proceskosten bestuursrecht. Wanneer het WOZ bezwaar ongegrond wordt verklaard is dit ons risico. Het kost u in ieder geval helemaal niets.

Mijn belangen zijn goed verdedigd, de WOZ waarde is herzien naar een lager bedrag

Daarom maakt u WOZ bezwaar bij Previcus

Wij van Previcus maken al sinds 2003 bezwaar tegen de hoogte van de WOZ waarde en zijn daarmee ook het eerste bedrijf in Nederland die deze dienstverlening gratis aanbiedt. Het taxeren van onroerend goed vergt de nodige specialistische kennis. Onze taxateurs, consulenten en adviseurs hebben de juiste en meest recente kennis in huis waardoor zij uw pand altijd een correcte waarde kunnen geven.

Waarom kiezen voor Previcus?

  1. Gespecialiseerd in WOZ procedures en taxaties door heel Nederland;
  2. Gratis WOZ bezwaar waardoor u veel werk, tijd en geld bespaart;
  3. Altijd toegang tot uw online dossier en inzicht in de voortgang van uw bezwaar;
  4. Ruim 35.000 tevreden klanten gingen u voor met bewezen successen;
  5. Meer dan 17 jaar ervaring!