Direct bezwaar maken?

Particulier

Check de WOZ waarde van uw huis

WOZ waarde checken van uw woning? Dat kan via de website van JUIST. JUIST is onderdeel van Previcus Vastgoed. Waar Previcus Vastgoed WOZ vragen beantwoordt voor bedrijven, is JUIST er voor u als huiseigenaar.

De taxateurs en juristen van JUIST zijn vakidioten als het gaat om WOZ. Zo garanderen zij u de beste specialistisch hulp mogelijk. En dat kost u helemaal niets. Bezoek de website van JUIST en controleer de WOZ waarde van uw huis binnen 5 minuten.

Eenvoudig de WOZ check invullen en u weet zeker of uw WOZ waarde juist is. Zo niet? Dan maken we bij JUIST graag bezwaar voor u.

Bezoek website JUIST

Waarom WOZ bezwaar via JUIST maken?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom de WOZ waarde van uw woning niet klopt met wat door de gemeente is vastgesteld. Het is dan ook belangrijk dat u uw WOZ waarde grondig controleert. Er zijn een aantal manieren waarop u kunt controleren of de WOZ waarde correct is vastgesteld:

  1. Heeft u uw woning gekocht rond de waardepeildatum, voor belastingjaar 2022 is de waardepeildatum 1-1-2021, en heeft u niks aan de woning verbouwd dan dient de WOZ waarde gelijk te zijn aan de aankoopprijs. Uitzonderingen op deze regel zijn: een woning in aanbouw, woning met erfpacht, de woning was verhuurd bij aankoop en als de woning is verkregen onder bijzondere omstandigheden zoals aankoop binnen de familie of via een veiling.
  2. Middels het WOZ-waardeloket kunt u de waarde van uw woning zelf vergelijken met de woningen van uw directe buren of anderen in de straat.
  3. Controleer of de gemeente rekening heeft gehouden met eventuele waardedrukkende factoren waar uw woning mee te maken heeft, dit kan namelijk van grote invloed zijn op de hoogte van de WOZ waarde. Bekijk ook ons artikel ’50 redenen om bezwaar te maken’

Erfbelasting

De WOZ-waarde vormt de grondslag voor de hoogte van de erfbelasting. Hoe lager de WOZ-waarde van de geërfde woning des te minder erfbelasting er betaald dient te worden. Wij kunnen u hierbij op verschillende manieren helpen en altijd kosteloos adviseren.

Wilt u nu al extra informatie? Klik dan hier en neem een kijkje op onze partner pagina