Direct bezwaar maken

OZB – Onroerendezaakbelasting

Wat is OZB?

OZB staat voor onroerendezaakbelasting. De OZB is een belasting die alle huizenbezitters aan de gemeente betalen. De OZB staat nauw in verbinding met de WOZ waarde. Het te betalen bedrag aan OZB is een percentage van de vastgestelde WOZ waarde. Het OZB tarief is een vast percentage en wordt jaarlijks door de gemeenteraad opnieuw vastgesteld. Is de WOZ waarde te hoog vastgesteld dan betaald u te veel onroerendezaakbelasting.

Benieuwd voor welke belastingen de WOZ waarde nog meer een belangrijke rol speelt? Bekijk ons artikel ‘Voor welke belastingen wordt de WOZ waarde gebruikt?

 

Is mijn OZB te hoog?

Het kan goed zijn dat de WOZ waarde van uw woning te hoog is vastgesteld, u betaalt dan te veel OZB. Previcus helpt particulieren en bedrijven in heel Nederland bij het controleren van de OZB aanslag. Ook tekenen wij gratis bezwaar aan. In ruim 83% van de gevallen weten wij de WOZ waarde van uw woning of bedrijfspand te verlagen en dus ook de OZB die u moet betalen. Bezwaar aantekenen is geheel gratis. Dit komt doordat de gemeente wettelijk verplicht is de proceskosten te vergoeden wanneer het bezwaar gegrond wordt verklaart. Is dit niet het geval, dan vinden wij dat ons risico. Wij brengen dus geen kosten in rekening als de WOZ waarde niet wordt verlaagd.

Gratis WOZ Bezwaar via Previcus

Laat gratis de OZB aanslag controleren

De werkwijze van Previcus is eenvoudig. Vul onderstaande gegevens in en wij gaan met uw aanvraag aan de slag.

Previcus Vastgoed heeft correct en met succes mijn WOZ waarde verlaagd. Hierdoor bespaar ik veel OZB en ben hier erg blij mee.