WOZ waarde van woningen stijgen met 7,3% in 2021

Ieder jaar zien we een stijging in de WOZ waarde voor woningen. Dit jaar is de WOZ waarde voor woningen, op basis van cijfers van de waarderingskamer, gemiddeld met 7,3% toegenomen. Vereniging Eigen Huis (VEH) roept huiseigenaren op om goed naar de waarde te kijken.

Aanslag gemeentelijke belastingen

In de eerste maanden van het nieuwe jaar ontvangt u als huiseigenaar de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Dit jaar is deze gemiddeld 7,3% hoger dan in 2020. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2020.

Gemiddelde per gemeente

Waar vorig jaar de gemiddelde WOZ waarde in Nederland € 270.000,- was, is deze dit jaar opgelopen tot € 290.000,-. Daarnaast zijn de huurprijzen het afgelopen jaar flink gestegen. Het is afhankelijk van het gemeentelijke belastingtarief of daardoor ook de OZB-aanslag stijgt. Meer over de OZB stijging leest u in onze vorige blog.

Nadelen van een te hoge WOZ waarde

Door een hogere WOZ waarde stijgt de gemeentebelasting. Dit komt doordat u als huizenbezitter OZB (onroerendezaakbelasting) betaalt. Deze belasting is een percentage over uw WOZ waarde. Daarnaast gaat ook het eigenwoningforfait omhoog. Ook dit betreft een percentage van de WOZ waarde en wordt opgeteld bij uw inkomen tijdens uw aangifte.

Bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ waarde

Het is belangrijk om WOZ waarden te laten controleren. Zo bevestigen ook VEH, Kassa en NU.nl. Twijfelt u of uw WOZ waarde correct is? Laat uw WOZ waarde dan gratis controleren door Previcus Vastgoed. Een WOZ bezwaar brengt voor u geen kosten met zich mee. In een andere blog leest u waarom wij deze dienstverlening gratis kunnen aanbieden.

Direct woz bezwaarContact

Gratis WOZ-alert ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws omtrent de WOZ wet, bezwaarmogelijkheden en marktontwikkelingen? Meld u dan aan voor de gratis WOZ-alert. Voorkom dat u de WOZ bezwaarmogelijkheid misloopt en wees verzekerd van een nieuwsbrief met meerwaarde. Vul hieronder uw gegevens in:

WOZ-Alert

* verplicht veld


Lees ook deze andere interessante artikelen gerelateerd aan de OZB tarieven: