Amersfoort hoogste OZB stijging van alle 36 grote gemeenten

19 februari 2016

Alle onroerend goed bezitters van de gemeente Amersfoort hebben in de afgelopen weken de aanslag onroerende zaak belasting (OZB) met daarop de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde ontvangen.

Grootste stijger
Dit jaar schieten de OZB tarieven voor inwoners van Amersfoort met maar liefst 10,7% omhoog. Dat is de hoogste stijging van alle 36 grote gemeenten, zo blijkt uit een vergelijkend onderzoek van het COELO van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze stijging betekent dat een Amersfoorts gezin per jaar gemiddeld € 52,43 tot € 692,90 meer gaat betalen aan woonlasten.

Correcte WOZ-waarde van groot belang
Nu het OZB tarief stijgt, is het belang van een correcte WOZ-waarde groot. De WOZ-waarde wordt namelijk als eikpunt voor  diverse belastingen gebruikt, zoals de onroerende zaak belasting, de inkomstenbelasting, de waterschapslasten, erfbelasting en de vennootschapsbelasting. Een lagere WOZ-waarde scheelt op deze manier al snel tal van euro’s aan belasting.

Gratis bezwaar
indien u het niet eens bent met de WOZ-waarde, dient u binnen zes weken na dagtekening een bezwaarschrift in te dienen bij uw gemeente. U kunt dit ook gratis uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau als Previcus Vastgoed. Previcus neemt kosteloos het hele proces voor u uit handen. Meer informatie omtrent de WOZ-waarde vindt u op www.previcus.nl.