Alex: Van stagiair tot medewerker

Binnen ons divers en enthousiaste team is er altijd plaats voor gedreven en gezellige studenten. Of je nou een aantal weken met ons mee wilt werken en een kijkje in ‘onze keuken’ wilt nemen of een interessante casus wilt uitwerken voor je eindscriptie, bij ons is het allemaal mogelijk. Omdat wij binnen onze dienstverlening veel te maken hebben met zowel de juridische als de taxatietechnische kant van de Wet WOZ kunnen wij studenten van verschillende opleidingen en disciplines een mooie stageplek bieden. Benieuwd of wij ook voor jou een stageplek hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op. Elke stagiair vertelt in zijn of haar eigen blog over de werkzaamheden en ervaringen tijdens de stage bij Previcus.

In deze blog vertelt Alex Noij over zijn afstudeeropdracht. Alex heeft voor zijn afstudeeronderzoek onderzoek gedaan naar de artikelen 220a en 220e Gemeentewet.  Wij wensen Alex heel veel succes met het afstuderen en zien hem graag terug als nieuwste aanwinst en versterking van ons team.  

De eerste werkdag

Mijn naam is Alex Noij. Ik ben een vierdejaars hbo-rechtenstudent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Op maandag 4 september 2017 startte ik als nieuwe stagiair met mijn afstudeerstage. Met klotsende oksels en een overweldigende portie zenuwen stapte ik in de auto om naar Beugen te gaan. Achteraf gezien waren deze zorgen natuurlijk nergens voor nodig. Cliché, maar wel de waarheid. Ik voelde mij gelijk thuis en iedere medewerker van Previcus heeft hier dan ook een bijdrage aan geleverd. Dit laat dus blijken dat Previcus aan stagiaires de kans biedt om op gelijke voet te opereren, waardoor het leerproces alleen maar wordt bevorderd. Daarnaast hebben wij allemaal onderdeel uitgemaakt van de sinterklaasviering, de kerstborrel en de verhuizing en dit was natuurlijk ontzettend leuk!

Het onderzoek

Ik heb voor mijn afstudeeronderzoek onderzocht hoe de artikelen 220a en 220e Gemeentewet dienen te worden uitgelegd, teneinde te worden toegepast in het kader van zorgvastgoed en medisch vastgoed. Om een lastige zin eenvoudiger te maken: ik heb gekeken naar de theoretische uitleg van deze artikelen en de praktische toepassing door Previcus daarvan. Omdat het om een juridisch onderzoek gaat is er veel literatuur, wet- en regelgeving en jurisprudentie geraadpleegd. Mijn juridische stagebegeleider, mr. Linda Driessen, heeft mij intensief begeleid. Zij heeft mij heel veel ondersteuning geboden en heeft daarnaast alle conceptstukken telkens weer met mij doorgenomen. Naast het juridische onderzoek diende er een praktijkonderzoek plaats te vinden. Ik heb via mijn andere stagebegeleider, Nicole Moors, veel kennis verschaft inzake de taxatie technische aspecten omtrent het zorgvastgoed en medisch vastgoed. Uiteraard diende het onderzoek ervoor om meer kennis te verschaffen inzake de toepassing van de eerdergenoemde artikelen uit de Gemeentewet, dus heb ik ook een externe taxateur hierover mogen spreken.

Meewerken

Daarnaast heb ik twee dagen per week administratieve werkzaamheden verricht. Verder heb ik met een aantal medewerkers van Previcus mee mogen kijken. Ik heb onder andere uitleg gekregen over de taxatierapporten en juridische processtukken en hoe deze worden opgesteld. Daarnaast heb ik zelf een aantal keer een beroepschrift mogen opstellen, waarna dit met een van de WOZ consulenten werd gecontroleerd alvorens het werd ingestuurd. Ik heb dus veel facetten gezien en heb gezien hoe invulling wordt gegeven aan de WOZ procedure.

Een nieuwe stap

Echter, ik ben nog lang niet uitgeleerd en ben nu bezig met de cursus WOZ-II. Na mijn stageperiode bij Previcus mag ik als medewerker terugkomen bij Previcus. Ik heb er zin in! In het bijzonder wil ik mijn dank betuigen aan mijn stagebegeleiders mr. Linda Driessen, Nicole Moors, de directeur Michel Uyen en alle andere medewerkers van Previcus bedanken voor de leuke stageperiode! Ik kan iedere stagezoekende student aanraden contact met Previcus op te nemen! Niet twijfelen, gewoon doen.