WOZ waarde verhogen

In sommige situaties is de WOZ waarde verhogen aantrekkelijk. Overweegt u om uw vastgoed te verhuren, verbouwen of te verkopen? Dan is een hoge WOZ waarde aantrekkelijk. De WOZ waarde heeft namelijk invloed op de huurprijs die u in rekening mag brengen bij huurders. Onze taxateurs denken graag met u mee en beoordelen de WOZ-waarde van uw vastgoed zonder dat u daar zelf veel tijd in hoeft te investeren. De voordelen van een hoge WOZ-waarde

Voor sociale huurwoningen geldt een maximale huurprijs die gelijkstaat aan 149 WWS-punten. Dit wordt ook wel de huurliberalisatiegrens genoemd. Deze grens bepaalt of een huurwoning binnen de sociale of vrije huursector valt. De WOZ-waarde is ook een onderdeel van de WWS-puntentelling. Kortom: Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe meer WWS-punten en hoe hoger de toegestane huurprijs die u aan een huurder kan vragen.

Wanneer WOZ-waarde verhogen?

Verhuur
De WOZ-waarde heeft invloed op de maximale huurprijs die u in rekening kunt brengen bij huurders.

Verbouwingen en investeringen
Als u aanzienlijke verbeteringen aan uw vastgoed hebt aangebracht, kan het verhogen van de WOZ-waarde de waarde van uw investering weerspiegelen. Dit is vooral nuttig als u uw vastgoed in de toekomst wilt verkopen.

Leencapaciteit
Financiële instellingen verstrekken leningen op basis van de waarde van uw vastgoed. Een hogere WOZ-waarde vergroot soms uw leencapaciteit.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

WOZ-waarde verhogen voor verhuur, verbouwing of verkoop van uw vastgoed? Plan een vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Cover voor Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan