WOZ waarde nieuwbouw

Bij de oplevering van nieuwbouwwoningen is het geen uitzondering dat de WOZ-waarden ontbreken. Dit komt vaak doordat gemeenten achterstanden hebben bij het bepalen van de WOZ-waarden voor nieuwbouwprojecten. Hetzelfde geldt bij pandtransformaties zoals een splitsing van het pand waarbij nieuwe WOZ-waarden noodzakelijk zijn. Schakel zo vroeg mogelijk een WOZ-taxateur van Previcus in om boetes te voorkomen.De risico’s van het ontbreken van de WOZ-waarde bij nieuwbouw

Voor verhuurders brengt het ontbreken van WOZ-waarden aanzienlijke risico’s met zich mee. Zonder deze waarden is het onmogelijk om de juiste WWS-punten (Woningwaarderingsstelsel) vast te stellen. In dergelijke gevallen wordt vaak uitgegaan van de minimum WOZ-waarde van €71.602. Dit kan leiden tot lagere huurinkomsten dan eigenlijk gerechtvaardigd is.

 

Boetes voor te hoge huurprijzen

Binnen de reguleringsplannen van de overheid met betrekking tot het woningwaarderingsstelsel is vastgelegd dat het vaststellen van een te hoge huurprijs kan leiden tot boetes. Deze boetes kunnen oplopen tot een maximumbedrag van € 90.000. Wilt u meer inzicht krijgen in de gevolgen van het wetsvoorstel Betaalbare huur? Lees dan onze blog ‘WWS-punten worden van cruciaal belang’. Naast het risico dat verhuurders lopen door uit te gaan van de minimum WOZ-waarde van € 71.602, bestaat ook het risico van boetes bij het overschrijden van de maximale huurprijzen.

Cover voor
Cover voor

Zo vroeg mogelijk WOZ-taxateur inschakelen

Schakel in een vroeg stadium van de bouw een WOZ-taxateur in om bovengenoemde risico’s te voorkomen. U kunt de WOZ-waarden laten vaststellen zodra het huisnummerbesluit bekend is, maar ook in een later stadium is dit nog mogelijk. Zelfs wanneer de eerste huurders hun sleutels ontvangen is het nog mogelijk om de WOZ-waarden voortijdig te laten bepalen. Onze WOZ-taxateur berekent de WOZ-waarden voor het jaar van oplevering en de waarde in het economisch verkeer. Zo weet u wat de financiële consequenties voor uw vastgoedportefeuille zijn.

 

Voordelen vroegtijdige vaststelling WOZ-waarden

Het vroegtijdig vaststellen van de WOZ-waarden brengt meerdere voordelen met zich mee. 

  • Inzicht over de WOZ-waarden die in de toekomst worden opgelegd.
  • De gunstigste WOZ-waarden in uw financiële administratie en financiële prognoses vaststellen met betrouwbare data.
  • Verminderen van administratieve druk doordat de WOZ-waarden niet meer achteraf gemuteerd hoeven te worden.

 

Vooroverleg tussen uw WOZ-taxateur en gemeente
Nadat we samen met u bepalen wat de gunstigste WOZ-waarden zijn, bespreken we deze WOZ-waarden met de gemeente in een vooroverleg. De gemeente bepaalt namelijk de WOZ-waarden van uw nieuwbouwproject.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen bij uw nieuwbouwproject? Vraag dan nu een adviesgesprek aan en krijg inzicht in onze expertise en hoe we u kunnen helpen bij uw WOZ-vraagstukken.

Cover voor Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan