WOZ-portfolioanalyse 

Met de juiste WOZ-waardes kunt u het optimale rendement halen uit uw vastgoedportfolio. Tegelijkertijd is het zonde van iedereens tijd om een WOZ-procedure te starten als op voorhand duidelijk is dat de waarde correct is vastgesteld. Daarom screent een WOZ-taxateur van Previcus de gegevens van uw vastgoedportfolio, voordat een WOZ-procedure wordt gestart. Hiermee voorkomen wij dat de gemeente, uzelf en uw opdrachtgever onnodig met werk worden belast.

Hoe screenen wij uw vastgoedportfolio?

We combineren onze WOZ-expertise en ervaring met het gebruik van verschillende taxatietools en unieke datasets. We onderzoeken of de WOZ-waarde in lijn ligt met die van het vorige jaar of met de marktwaarde op de waardepeildatum. Dit is afhankelijk van of we voor het eerst voor u de procedure mogen voeren. Om deze screening zo grondig mogelijk uit te kunnen voeren, volgt u een aantal stappen. 

 • 1
  OfferteU vraagt een offerte of adviesgesprek aan
 • 2
  ScreeningEen van onze taxateurs neemt contact met u op zodat de screening kan worden gestart. Zo kan de taxateur met u bepalen wat de context is waarbinnen de WOZ-waarden nodig zijn. Het kan gaan om een verlaging omdat u wilt besparen, maar ook om een verhoging omdat u meer rendement wenst.
 • 3
  Aanvullende informatieWij vragen aanvullende informatie bij u op. U bepaalt zelf welke informatie u wel of niet bij ons aanlevert. Aanvullende informatie vergroot de kans dat wij de WOZ-waarde bij de gemeente kunnen corrigeren. Zo kan het zijn dat bepaalde objectkenmerken bij de gemeente fout zijn opgenomen en wij deze door de extra informatie goed kunnen vastleggen.
Cover voor Hoe screenen wij uw vastgoedportfolio?
Cover voor

Voordelen van een WOZ-portfolioanalyse

Door samen met onze taxateur een gesprek te voeren en aanvullende informatie te delen bent u maximaal 1 tot 3 uur kwijt aan de hele WOZ-procedure. Dit is afhankelijk van de grootte van uw portefeuille. Het resultaat is een optimale WOZ-waarde die het meeste rendement haalt uit uw portfolio zonder te veel druk op u en de gemeente te leggen.

 • Altijd één contactpersoon tijdens de screeningsperiode voor gestroomlijnde communicatie
 • Samen met de taxateur uw vastgoedportefeuille doornemen tijdens een korte screening.
 • Structuur, tijdswinst en diepgaande WOZ-controle van de WOZ-waarden van uw vastgoedportfolio.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Door het aanleveren van gegevens kunnen wij grondig screenen en nagaan of de WOZ-waarden van uw vastgoedportfolio correct zijn vastgesteld. Wij beoordelen of er een mogelijkheid bestaat voor een WOZ-aanpassing.

Cover voor Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan