Energielabels verplicht bij verkoop en verhuur

Een energielabel biedt potentiële kopers en huurders direct inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Een energiezuinige woning vertaalt zich naar lagere energiekosten, verhoogd wooncomfort en een lagere CO2-uitstoot.

Naast het verschaffen van waardevolle informatie over een woning, is het sinds 1 januari 2021 verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop en verhuur van gebouwen. De methode die daarbij gehanteerd wordt is de NTA 8800. Deze methode geldt zowel voor woning- als utiliteitsbouw en is van toepassing op nieuwbouw en bestaande bouw.

Energielabels spelen cruciale rol bij bepaling huurprijzen

Het definitieve energielabel speelt een cruciale rol bij het bepalen van huurprijzen. Het energielabel (variërend van A++++ tot G) heeft directe invloed op de huurpunten en daarmee op de maximaal redelijke huurprijs. Hoe beter het energielabel, des te hoger de maximale huur kan zijn.

Wij staan voor u klaar

Onze gecertificeerde adviseurs zijn er om uw vastgoedportefeuille te beoordelen volgens de nieuwste richtlijnen en uw gebouwen te voorzien van een definitief energielabel. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Cover voor Wij staan voor u klaar