Energielabels

Energielabels

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning energie zuinig of energie onzuinig is. Een energie zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort voor de huurders en minder CO2 uitstoot.

Met het oog op de nieuwe wetgeving, NTA 8800, gaat er per 1 januari 2021 veel veranderen rond de energielabels. De NTA 8800 is een methodiek die van toepassing is op zowel woningbouw als utiliteitsbouw en zowel voor nieuwbouw als voor bestaande bouw. Deze nieuwe methode wordt dus overkoepelend en gaat gelden in de plaats van alle verschillende bestaande methoden.

Het definitieve energielabel wordt uitermate belangrijk voor het bepalen van de huurprijzen. Het soort energielabel (A++ t/m G) bepaalt het aantal huurpunten dat doorberekend mag worden in de maximale huur. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de maximale huur.

De gecertificeerde EP-W/B, EP-W/D, EP-U/B en EP-U/D adviseurs van Previcus Vastgoed kunnen uw portefeuille controleren volgens de nieuwe richtlijnen en voorzien van een definitief energielabel. Zo kunt u weer tien jaar vooruit.

 

NEEM CONTACT OPREFERENTIES