Energielabels

Energielabels

Met een energielabel kunnen kopers en/of huurders in één oogopslag zien of een woning energiezuinig is of niet. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2 uitstoot.

Naast dat het informatie verschaft over de woning is het ook verplicht om bij verkoop en verhuur te beschikken over een geldig energielabel. Dit is per 1 januari 2021 volgens de NTA 8800. Deze methode is van toepassing op zowel woningbouw als utiliteitsbouw en geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande bouw. Deze nieuwe methode wordt dus overkoepelend en gaat gelden in de plaats van alle verschillende bestaande methoden.

Het definitieve energielabel wordt uitermate belangrijk voor het bepalen van de huurprijzen. Het energielabel (A++ t/m G) is van groot belang voor het huurpunten en dus voor de maximaal redelijke huur. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de maximale huur.

De gecertificeerde EP-W/B, EP-W/D, EP-U/B en EP-U/D adviseurs van Previcus Vastgoed kunnen uw portefeuille controleren volgens de nieuwe richtlijnen en voorzien van een definitief energielabel. Zo kunt u weer tien jaar vooruit.

 

NEEM CONTACT OPREFERENTIES