Vakantiepark

Previcus heeft de WOZ-waarden van een hotel op een vakantiepark keten gecontroleerd en de waarde met 72% verlaagd. 

 

 

 

Afbeelding voor Vakantiepark

WOZ-waardeverlaging van 72% 

Previcus heeft de WOZ-waarden van een hotel op een vakantiepark keten gecontroleerd. De WOZ-waarde is maar liefst met 72% verlaagd. De klant heeft de te veel betaalde belasting terug ontvangen van de gemeente. 

Cover voor
€1.199.000 De beschikte waarde
€331.000 Nieuwe waarde
€868.000Verlaging WOZ-waarde
€9.344,35 Netto besparing belasting

Het bezwaar

In deze casus hebben we voor een vakantiepark keten de WOZ-waarde van een hotel op het vakantiepark gecontroleerd. Er is geen rekening gehouden met de juiste waardebepaling aan de hand van waarde in economisch verkeer. De wet zegt dat dat het eigen marktcijfer de beste indicatie geeft voor de waarde in economisch verkeer. Dit geldt ook voor huurwaardes. De gemeente heeft een onjuiste huurwaarde van het restaurant dat in het hotel zit gehanteerd. Het restaurant wordt verhuurd voor €12.000 per jaar. De gemeente gaat uit van €25.000. Dat is meer dan het dubbele van de werkelijke huurwaarde. De gemeente heeft de waarde in economisch verkeer in dit geval niet goed toegepast, terwijl de wet dat wel voorschrijft. 

Resultaat 

De WOZ-waarde is uiteindelijk met €868.000 (72%) verlaagd. De klant heeft hierbij de te veel betaalde belasting weer terug ontvangen vanuit de gemeente.  

 Omdat we meer dan 20% hebben verlaagd, zullen wij de ambtshalve verminderingsprocedure starten. Bij een verlaging van minimaal 20% kan men deze procedure starten. De fout is dusdanig groot dat het aannemelijk is dat deze fout ook in voorgaande jaren is gemaakt. Met deze procedure vragen wij de gemeente om de waarden van de 5 voorgaande jaren te toetsen.  

Cover voor

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ