Supermarkt

Afbeelding voor Supermarkt

Besparing van € 4453,45

Een bekende supermarktketen in Nederland heeft Previcus Vastgoed gevraagd de WOZ-beschikking van een van de panden te controleren. Dat leidt tot een netto besparing van € 4453,45. De WOZ -waarde wordt verlaagd met 22%.

Mijn naam is Wessel Bruidegom en op deze pagina leest u hoe we de besparing voor deze klant hebben gerealiseerd. Uiteraard licht ik deze casus graag toe in een persoonlijk gesprek van 10 minuten. Laat uw gegevens onderaan deze pagina achter en ik neem contact met u op.

Cover voor
€2.100.000De beschikte waarde
€1.099.000Nieuwe waarde
48%Verlaging WOZ-waarde
€4453,45Netto besparing belasting

Het bezwaar

Bij het opleggen van het aanslagbiljet aan een van Nederlands bekendste en grootste supermarkten, heeft de gemeente een aantal punten over het hoofd gezien. Onze taxateur ziet dat er geen rekening gehouden is met leegstand binnen het pand. Daarnaast concluderen we dat de gemeente een veel te hoge huurwaarde per vierkante meter hanteert. Hetzelfde geldt voor de kapfactor.

De gemeente is op de hoogte van het feit dat de supermarkt de locatie gaat verlaten, gelet op de aan de straat gelegen bebouwing alsmede perceelsvorm. Die is voor een supermarkt niet interessant. Dit zorgt volgens onze taxateur voor een lagere prijs per vierkante meter.

Tevens is het aankoopcijfer niet meegenomen in de waardebepaling. Het pand is binnen een jaar voor waardepeildatum aangeschaft voor € 1.000.000,-. In dit geval is het onmogelijk om de WOZ-waarde ruim 1.1 miljoen hoger vast te leggen.

Gedurende de hoorzitting bespreken wij dit met de betreffende gemeente. Die concludeert dat onze punten terecht zijn. Vandaar dat de gemeente de de WOZ-waarde met € 1.001.000,- verlaagt. Dit zorgt voor een netto besparing van € 4.453,15.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ