Schoenenwinkel 

 

Previcus heeft de WOZ-waarde gecontroleerd voor een pand in Leeuwarden van een nationaal opererendeschoenenwinkelketen. Uit de controle blijkt dat de gemeente uitging van een te grote objectoppervlakte van het winkelpand.

 

 

 

Afbeelding voor Schoenenwinkel 

WOZ-waardeverlaging van €90.000

Previcus heeft de WOZ-waarde gecontroleerd voor een pand in Leeuwarden van een nationaal opererendeschoenenwinkelketen. Uit de controle blijkt dat de gemeente uitging van een te grote objectoppervlakte van het winkelpand. Hierdoor werd de waarde van het winkelpand te hoog vastgesteld. De netto besparing op belastingen die we voor deze klant konden realiseren voor het pand waar de schoenenwinkel zich in bevindt is 432,22. De WOZwaarde is na bezwaar 19% lager dan in de beschikking. In deze casus leest u hoe we deze besparing met onze expertise gerealiseerd hebben.  

Cover voor
€466.000 De beschikte waarde
€376.000 Nieuwe waarde
€90.000 Verlaging WOZ-waarde
19%Verlaging in percentage

Het bezwaar

Onze beoordeling van de WOZ-waarde omvatte een gedetailleerde analyse van verschillende factoren die van invloed zijn op de waarde. Bij het berekenen van de WOZ-waarde kijken onze taxateurs onder andere naar de huurwaarde kapitalisatiefactor, eenheidsprijzen voor primaire en secundaire vierkante meters en de totale objectoppervlakte.  

Nadat we het bezwaar indienden, vroegen we het officiële taxatieverslag op bij de gemeente. Uit dit verslag bleek dat de door de gemeente gehanteerde oppervlakte onjuist was. De winkel is in werkelijkheid kleiner dan in het taxatieverslag vermeld stond. Onze taxateur heeft het bezwaar daarom voortgezet en een aanvullend bezwaarschift geschreven waarin hij de werkelijke oppervlakte van de winkel vermelde. Vervolgens vond er een hoorzitting met vertegenwoordigers van de gemeente plaats waar de taxateur dit kon toelichten. 

Na zorgvuldige overweging op basis van de informatie en argumenten gepresenteerd tijdens de hoorzitting, heeft de gemeente de WOZ-waarde opnieuw vastgesteld op €376.000. Dit betekende een aanzienlijke verlaging van 19%. Als gevolg hiervan heeft onze opdrachtgever een bedrag van €432,22 teruggekregen van de belastingdienst.  

Cover voor

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ