Praktijkruimte

Voor een klant met vastgoed in de zorgsector hebben wij de WOZ-waarde van een van hun panden gecontroleerd. De beschikte WOZ-waarde wordt verlaagd met 16% waardoor de klant een netto besparing ontvangt van € 6.591,11.

Afbeelding voor Praktijkruimte

Besparing van € 6.591,11

Voor een klant met vastgoed in de zorgsector hebben wij de WOZ-waarde van een van hun panden gecontroleerd. Het betreft een praktijkruimte. Onderaan de streep ontvangt de klant een netto besparing van € 6.591,11. De beschikte WOZ-waarde wordt verlaagd met 16%.

Het loont dus om als zorgorganisatie uw WOZ-beschikkingen te laten controleren door een specialist als Previcus. Het juist beoordelen van de WOZ-waarde van zorgvastgoed vergt specifieke expertise. Mijn naam is Debbie van der Burgt en ik laat u op deze pagina zien hoe we de besparingen voor deze klant hebben gerealiseerd. Uiteraard licht ik deze casus graag toe in een persoonlijk gesprek van 10 minuten. Laat uw gegevens onderaan deze pagina achter en ik neem contact met u op.

Cover voor
€7.044.000De beschikte waarde
€5.939.000Nieuwe waarde
16%Verlaging WOZ-waarde
€6.591,11Netto besparing belasting

Het bezwaar

Bij het voorbereiden van deze casus ziet onze taxateur dat de gemeente geen onderscheid tussen de primaire en secundaire vierkante meters heeft gemaakt. Hierdoor wordt geen rekening gehouden met de aanwezigheid van opslagruimtes en personeelsruimtes. Deze ruimtes zijn ondergeschikt en hebben derhalve een lagere prijs per eenheid. Als gevolg hiervan is de huurwaarde te hoog vastgesteld.

De gemeente laat na de kapitalisatiefactor te onderbouwen middels een bottom-up-berekening of met een gelijkwaardige top-down-koopreferentie met een recent gerealiseerde huurcijfer. Tevens ontbreken relevante huurreferenties, die recentelijk zijn verhuurd, om de gehanteerde huurwaarde te onderbouwen.

Verder valt onze taxateur op dat de gemeente onvoldoende rekening houdt met het opslagrisico. Daardoor is de kapfactor te hoog. Tot slot constateren we dat de gemeente de oppervlakte verkeerd heeft berekend.

De bovenstaande punten leiden tot een succesvol dossier en bezwaar. De WOZ-waarde wordt met € 1.105.000,- verlaagd en dat zorgt voor een netto besparing van € 6.591,11 voor de klant.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ