Kantoorpand

Previcus heeft de WOZ-waarde gecontroleerd van een groot kantoorpand in Den Haag voor een vastgoedbelegger.

Afbeelding voor Kantoorpand

Besparing van €8.398,80

Previcus heeft de WOZ-waarde gecontroleerd van een groot kantoorpand in Den Haag voor een vastgoedbelegger. Onze klant vroeg of wij de WOZ-waarden van hun portefeuille wilde controleren. De WOZ waarde is na bezwaar 22% lager dan in de beschikking. In deze casus leest u hoe we deze besparing met onze expertise gerealiseerd hebben.  

Cover voor
€ 16 KDe beschikte waarde
€ 12 KNieuwe waarde
€ 4 KVerlaging WOZ-waarde
€8.398,80 Netto besparing belasting

Het bezwaar

Onze taxateur constateerde dat de gemeente een te hoge huurwaarde hanteerde. De vierkante meter prijs van soortgelijke objecten in de nabije omgeving waren een stuk lager. Daarnaast blijkt uit het onderzoek van de taxateur dat er in de omgeving veel leegstand is. We konden drie referentiepanden benoemen die 296 t/m 574 dagen leeg stonden. Leegstand heeft invloed op het opslagrisico, die op haar beurt weer invloed heeft op de WOZ-waarde.   

De taxateur geeft ook aan dat parkeerplaatsen onterecht zijn meegenomen bij de berekening. De parkeerplaatsen zijn namelijk al in de huurwaarde doorberekend. Als extra controle heeft onze taxateur niet alleen het ontvangen taxatieverslag beoordeeld, maar ook een onderbouwing opgevraagd van de gehanteerde huurwaarde kapitalisatiefactor.  

Cover voor

Het resultaat

Het WOZ-bezwaar heeft geresulteerd in een WOZ-verlaging van € 3.600.000,-, oftewel een verlaging van 22%. 

Door het verlagen van minimaal 20% heeft dit ervoor gezorgd dat we de ambtshalve verminideringsprocedure zijn gestart. De fout is dusdanig groot dat het aannemelijk is dat deze ook in voorgaande jaren is gemaakt. Met deze procedure verzoeken wij de gemeente om de waarden van de 5 voorgaande jaren te toetsen.  

Cover voor

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ