Horeca groothandel

Voor een van Nederlands grootste horeca groothandels hebben wij een netto besparing op belastingen weten te realiseren van € 7.307,77.

Afbeelding voor Horeca groothandel

Besparing van € 7.307,77

Previcus heeft de WOZ gecontroleerd voor een van de panden van een van Nederlands grootste horeca groothandels. Onze klant vroeg of wij de WOZ-waarden van hun portefeuille wilde controleren. 

De netto besparing op belastingen die we voor deze klant konden realiseren is € 7.307,77. De WOZ waarde is na bezwaar 21% lager dan in de beschikking. In deze casus leest u hoe we deze besparing met onze expertise gerealiseerd hebben.  

Cover voor
€ 19 KDe beschikte waarde
€ 15 KNieuwe waarde
€ 4 KVerlaging WOZ-waarde
€7.307,77Netto besparing belasting

Het bezwaar

Te hoge huurwaarde gerekend 

Voor deze klant heeft de gemeente met een te hoge huurwaarde gerekend. Bij het controleren van de huurgegevens, zag onze taxateur een dubbeltelling. Onze taxateur was in dit geval van mening dat het objectonderdeel “laad-/loskuil” in de huur van de gebouwen is inbegrepen.  

Bijzonder karakter en ligging van het gebouw 

Daarnaast heeft de gemeente te weinig rekening gehouden met het bijzondere karakter en de ligging van het gebouw. Het gebouw ligt namelijk op een industrieterrein. Mocht de gebruiker van het gebouw vertrekken, dan is het moeilijk om een nieuwe gebruiker te vinden. Hierdoor kwamen onze taxateurs erachter dat er een groter leegstandrisico is dan dat de gemeente in eerste instantie had ingeschat.  

Resultaat 

Het WOZ-bezwaar dat Previcus voor deze klant heeft gedaan, resulteerde in WOZ-verlaging van € 4.007.000,-. Dit is een verlaging van 21%. Door de verlaging van meer dan 20% konden we een verminderingsprocedure starten. De besparing is dusdanig groot, dat het aannemelijk is dat er in voorgaande jaren ook verkeerde berekeningen zijn gemaakt. Met een verminderingsprocedure vragen wij de gemeente om de WOZ-waarden van de 5 voorgaande jaren opnieuw te bekijken. 

Cover voor

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ