Elektronicawinkel

Een van Nederlands bekendste elektronicawinkels heeft Previcus Vastgoed de opdracht gegeven om de WOZ-procedure te starten tegen de WOZ-waarde van een pand te Amsterdam. De WOZ waarde wordt verlaagd met  € 1.442.000.

Afbeelding voor Elektronicawinkel

Verlaging WOZ-waarde: 11%

Een van Nederlands bekendste elektronicawinkels heeft Previcus Vastgoed de opdracht gegeven om de WOZ-procedure te starten tegen de WOZ-waarde van een pand te Amsterdam. De WOZ waarde wordt verlaagd met  € 1.442.000. Daarmee is de WOZ waarde na bezwaar ruimt 11% lager dan in de beschikking.

Mijn naam is Ramin Nessar en ik laat u op deze pagina zien hoe we de WOZ-waarde van dit pand hebben verlaagd. Uiteraard licht ik deze casus graag toe in een persoonlijk gesprek van 10 minuten. Laat uw gegevens onderaan deze pagina achter en ik neem contact met u op.

Cover voor
€ 12.5kDe beschikte waarde
€11kNieuwe waarde
€ 1.442.000Verschil waarde
11%Verlaging WOZ-waarde

Het bezwaar

Bij de waardebepaling van dit object houdt de gemeente geen rekening met de leeftijd van het object en de bijbehorende hoge onderhoudskosten. Zo is volgens onze taxateur een verkeerde de kapitalisatiefactor gehanteerd. Op de 1e verdieping gaat de gemeente uit van dezelfde dure eenheidsprijs per m2 gehanteerd als op de begane grond. De prijs per eenheid van de werkplaats is vrijwel gelijk aan de prijs per eenheid van het kantoor. De prijs per eenheid van de werkplaats is ons inziens lager dan de door de gemeente gebruikte prijs per eenheid. Onze taxateur beargumenteert zo dat de gehanteerde eenheidsprijs niet juist is.

De gemeente heeft ook geen rekening gehouden met de grootte van het object. Hierdoor is het pand minder courant en wordt er door de gemeente onvoldoende rekening gehouden met afnemend grensnut. Afnemend grensnut houdt in dat de waarde per vierkante meter afneemt naarmate het object of perceel groter is.

De winkelbranche en zeker de elektronicawinkels hebben enorm veel last van webwinkels. Dit heeft gevolgen voor de te realiseren huurprijzen en kapitalisatiefactoren. Beiden staan onder druk en dat is ons inziens van invloed op de WOZ-waarde. Gelet op het hoge leegstandsrisico in verband met het sterk veranderende consumentengedrag kan de door de gemeente gehanteerde kapitalisatiefactor geen stand houden.

De door ons aangebrachte bovenstaande punten zorgen ervoor dat de WOZ-waarde met € 1.442.000,- wordt verlaagd.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ