Landelijke winkelketen

Previcus heeft de WOZ gecontroleerd voor een van de panden van een van Nederlands bekendste landelijke winkelketens. De netto besparing bedraagt uiteindelijk € 24.372.

Afbeelding voor Landelijke winkelketen

Besparing van € 24.372

Previcus heeft de WOZ gecontroleerd voor een van de panden van een van Nederlands bekendste landelijke winkelketens. De netto besparing bedraagt uiteindelijk € 24.372. De WOZ waarde is na bezwaar maar liefst 48% lager dan in de beschikking

Benieuwd hoe we deze besparing hebben gerealiseerd? Mijn naam is Ramin Nessar en ik laat u op deze pagina zien hoe. Uiteraard licht ik deze casus graag toe in een persoonlijk gesprek van 10 minuten. Laat uw gegevens onderaan deze pagina achter en ik neem contact met u op.

Cover voor
€25kDe beschikte waarde
€13kNieuwe waarde
48%Verlaging WOZ-waarde
€24.372Netto besparing belasting

Het bezwaar

Onze taxateur concludeert na het beoordelen van de beschikking dat de kapitalisatiefactor te hoog is. De kapitalisatiefactor is de koopsom van een pand (exclusief kosten koper) gedeeld door de jaarhuur. Het betreffende pand heeft een kapfactor van 11.6 in de beschikking. Die is als gevolg van het bezwaar verlaagd naar 10.

Daarnaast hebben we een fout ontdekt bij de objectafbakening. Dat is een veel voorkomende fout: er wordt een aantal m2 voor een volledig pand gehanteerd, terwijl in werkelijkheid maar een deel van de totale m2 gehuurd worden. Dat blijkt ook hier het geval: de retailer huurt uitsluitend de begane grond en de eerste verdieping. Bij de waardebepaling is de gemeente uitgegaan van drie verdiepingen.

Als gevolg van het bezwaar is geconcludeerd dat de overige leegstaande verdiepingen kunnen worden beschouwd als een separaat WOZ object. Dit in combinatie met de bovenstaande punten leidt tot een verlaging van de waarde t.o.v. de beschikking van € 12.304.000. Onder aan de streep betekent dat voor de retailer een netto besparing van € 24.372,28.

Cover voor

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ