Amusementspark

Een van Nederlands bekendste amusementsparken heeft ons in 2020 de opdracht gegeven om een WOZ-check te doen naar aanleiding van de opgelegde WOZ-aanslag. De totale netto besparing bedraagt € 12.125.

Afbeelding voor Amusementspark

Besparing van € 12.125

Een van Nederlands bekendste amusementsparken heeft ons in 2020 de opdracht gegeven om een WOZ-check te doen naar aanleiding van de opgelegde WOZ-aanslag. De totale netto besparing bedraagt € 12.125. Met een verlaging van de beschikte WOZ-waarde van maar 15% zijn wij erg tevreden met wat we voor deze klant hebben kunnen betekenen.

Benieuwd hoe we tot deze besparing zijn gekomen? Mijn naam is Debbie van der Burgt en ik laat u op deze pagina zien hoe. Uiteraard licht ik deze casus graag toe in een persoonlijk gesprek van 10 minuten. Laat uw gegevens onderaan deze pagina achter en ik neem contact met u op.

Cover voor
€6.675.000De beschikte waarde
€5.675.000Nieuwe waarde
15%Verlaging WOZ-waarde
€12.125Netto besparing belasting

Het bezwaar

Previcus heeft specialistische kennis van vastgoed van amusementsparken in huis. Onze taxateur die gespecialiseerd is in dergelijk vastgoed onderzoekt het object van deze klant. Primair stelt onze taxateur dat een waardering op basis van OCF (operating cash flow), vanwege het karakter van onderhavige object, veel beter past dan de gebruikte methode van GVW (gecorrigeerde vervangingswaarde).

Daarnaast geeft onze taxateur aan dat er te weinig functionele correctie is toegepast. De ongecorrigeerde vervangingswaarde mag niet gelijk zijn aan de “losse” onderdelen in de taxatiewijzer. Het is één park, met een zeer incourant karakter. De vervangingswaarde van een los theater uit de taxatiewijzer is niet 1 op 1 toepasbaar op dit object. Onze taxateur valt tevens op dat de gemeente de infrastructuur niet middels de GVW heeft beoordeeld, maar met behulp van de HWK-methode. Er kunnen niet 2 verschillende methodes worden toegepast in één taxatie.

De gemeente ziet naar aanleiding van onze procedure in dat de waardering van dit park niet correct is en te hoog is vastgesteld. De WOZ-waarde voor 2020 is verlaagd met € 1.000.000,-. De uitspraak komt dusdanig laat dat er reeds een dossier is aangemaakt voor 2021. Wij besluiten met de gemeente tot een compromis voor 2021, om geen onnodige bezwaarprocedure voort te zetten. De gemeente gaat akkoord met ons waardevoorstel voor 2021. Zo is iedereen tevreden. De klant omdat die voor 2021 de juiste WOZ-waarde ontvangt. De gemeente omdat er geen bezwaarprocedure behandeld hoeft te worden in 2021. Opgeteld is is er een besparing voor de klant van € 12.125 voor 2020 en 2021.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ