Afvalverwerking

Een van Nederlands grootste afvalverwerkers heeft ons verzocht de WOZ-waarde te controleren van een van haar panden in Delft. De netto besparing bedraagt voorlopig € 15.559,58.

Afbeelding voor Afvalverwerking

Besparing van € 15.559,58

Een van Nederlands grootste afvalverwerkers heeft ons verzocht de WOZ-waarde te controleren van een van haar panden in Delft. De netto besparing bedraagt voorlopig € 15.559,58. De beschikte WOZ-waarde is met maar liefst 81% verlaagd. Gezien dat grote verschil zijn wij tevens de ambtshalve verminderingsprocedure gestart waar wij de gemeente verzoeken om de waarden van afgelopen 5 jaren te toetsen. Dat levert naar verwachting nog meer besparing op voor de klant.

Benieuwd hoe we de besparing voor deze klant hebben gerealiseerd? Mijn naam is Antonio Garcia Alanis en ik laat u hieronder zien hoe. Uiteraard licht ik deze casus graag toe in een persoonlijk gesprek van 10 minuten. Laat uw gegevens onderaan deze pagina achter en ik neem contact met u op.

Cover voor
€7.799.000De beschikte waarde
€1.509.000Nieuwe waarde
81%Verlaging WOZ-waarde
€15.559,58Netto besparing belasting

Het bezwaar

De beschikte WOZ-waarde van het pand in Delft bedraagt € 7.799.000,-. Nadat wij de taxatiegegevens van de gemeente hebben ontvangen begint onze taxateur aan het aanvullend bezwaarschrift. Het pand is gewaardeerd op basis van de HWK methode (huurwaardekapitalisatiemethode). De huurwaarde wordt berekend door de oppervlakte van het object te vermenigvuldigen met de bruto huurprijs per vierkante meter per jaar.

Op basis van de informatie die wij van zowel de gemeente als belanghebbende hebben gekregen constateert onze taxateur dat het object gesplitst had moeten worden. Dit resulteert in een forse besparing. Op basis van de correcte objectafbakening wordt de WOZ-waarde verlaagd naar € 1.509.000,-. Een netto besparing van € 15.559,58. Omdat de WOZ-waarde met meer dan 20% is verlaagd, 81% in totaal, starten wij de ambtshalve verminderingsprocedure. De fout is dusdanig groot dat het aannemelijk is dat deze in voorgaande jaren ook is gemaakt. Met deze procedure verzoeken wij de gemeente om de waarde van de 5 voorgaande jaren te toetsen.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ