Lisa: Van gemeentehuis tot rechtbank en nog veel meer

Lisa: Van gemeentehuis tot rechtbank en nog veel meer21 juli 2017

Binnen ons divers en enthousiaste team is er altijd plaats voor gedreven en gezellige studenten. Of je nou een aantal weken met ons mee wilt werken en een kijkje in ‘onze keuken’ wilt nemen of een interessante casus wilt uitwerken voor je eindscriptie, bij ons is het allemaal mogelijk. Omdat wij binnen onze dienstverlening veel te maken hebben met zowel de juridische als de taxatietechnische kant van de Wet WOZ kunnen wij studenten van verschillende opleidingen en disciplines een mooie stageplek bieden. Benieuwd of wij ook voor jou een stageplek hebben? Bekijk dan onze stagemogelijkheden of neem vrijblijvend contact met ons op. Elke stagiair vertelt in zijn of haar eigen blog over de werkzaamheden en ervaringen tijdens de stage bij Previcus.

In deze blog vertelt Lisa Verbeek, student juridisch medewerker, over haar meewerkstage. Deze stage is het laatste onderdeel van haar MBO opleiding tot Juridisch Medewerker. In 19 weken tijd heeft Lisa een kijkje genomen in de wereld van de Wet WOZ.  

WOZ-up?!

Een stage bij een WOZ dienstverlener had ik eigenlijk nog nooit overwogen totdat ik vorig jaar in contact kwam met Nicole Moors. Nicole Moors is stagebegeleider bij Previcus Vastgoed en een van de deelnemers van de stage speeddate op onze school. De speeddate met Nicole sprak mij erg aan en in een vervolggesprek werd de inhoud van de stage verduidelijkt. Gezien de wederzijdse interesse ben ik in februari gestart met mijn stage.

Van gemeentehuis tot rechtbank 

In het begin van mijn stage leerde ik het softwaresysteem kennen waar Previcus mee werkt. Alle medewerkers van Previcus werken met dit systeem en je kan er dan ook echt alles van elke procedure in terug vinden. In het begin gebruikte ik het systeem voornamelijk voor het uitvoeren van administratieve werkzaamheden, zoals het aanmaken en opstarten van nieuwe procedures en het versturen van de eerste beknopte bezwaarschriften. Een beknopt bezwaarschrift wordt gemaakt en verstuurd om aan te geven dat de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld. Daarnaast zorgt dit beknopte bezwaarschrift ervoor dat de termijn wordt gewaarborgd. Naarmate mijn stage vorderde mocht ik ook assisteren bij het aanvullen van bezwaarschriften en het voorbereiden van hoorzittingen. De WOZ consulent gebruikte dan mijn voorbereiding hoorzitting voor de hoorzitting bij de gemeente. Ik ben zelf ook mee geweest naar deze hoorzittingen. Als een bezwaar ongegrond wordt verklaard kan het zijn dat de taxateur ervoor kiest om beroep aan te tekenen. Previcus heeft juristen in dienst die deze zaken voorbereiden en naar de zitting gaan bij de rechtbank. Ik ben samen met een andere stagiair naar deze zitting geweest. Dit was erg leuk en inspirerend om mee te maken, en de zaak werd ook nog door ons gewonnen.

Uiteindelijk was mijn stage zoveel meer dan alleen administratieve werkzaamheden. Ik heb aan een aantal vergaderingen van het PR-team deelgenomen. Dit omdat ik door mijn enthousiaste verhalen veel nieuwe klanten heb kunnen werven. Tijdens deze vergaderingen mocht ik mee brainstormen over nieuwe ideeën. Het is erg leuk en leerzaam dat ik hier ook iets aan heb kunnen toevoegen. Een van de acties die het PR-team had bedacht was een winactie voor Facebook. De klant kon zich aanmelden via onze website en maakte kans op een OZB vrij jaar. Voor de bekendmaking van de winnaar heb ik samen met mijn collega een video bedacht en opgenomen. Ook heb ik een aantal redactionele stukken geschreven die gepubliceerd zijn in diverse huis-aan-huisbladen.

Één team, één taak 

Previcus Vastgoed is een bedrijf met een erg leuk team. Het team heeft één taak en daar draagt iedereen zijn steentje aan bij. Samen zorgen ze ervoor dat elke procedure zorgvuldig en vaak met een positief resultaat wordt afgerond. Bij Previcus werken ze volgens het ‘Work Hard Play Hard’ principe. Zo hebben wij met zijn allen kei hard gewerkt om alle bezwaartermijnen te waarborgen maar heb ik ook deelgenomen aan het jaarlijkse ping pong toernooi en hebben we heerlijk gegeten met de Previcus Zomer BBQ. Ik heb mij vanaf de eerste dag meteen op mijn gemak gevoeld. Je wordt als stagiair echt bij het team betrokken. Ik heb veel geleerd en heb met het oog op de toekomst me op een breed vlak kunnen verdiepen. Na de zomer start ik met de opleiding HBO rechten op de juridische hogeschool in Tilburg. Hier heb ik erg veel zin in en als ik weer een stageplek nodig heb zal ik gelijk aan Previcus denken, ik kan iedereen een stage bij Previcus aanbevelen.