Forse stijging belastingen voor Veghelse sportclubs

Forse stijging belastingen voor Veghelse sportclubs27 februari 2015

Een onaangename verrassing voor Veghelse sportclubs toen zij onlangs de aanslag OZB ontvingen. In tegenstelling tot voorgaande jaren moeten zij nu ook belasting afdragen voor het eigenaarsdeel van de accomodatie. Hierdoor stijgt de belastingdruk fors. Voorheen waren de sportclubs enkel verplicht de belasting voor het gebruikersdeel van de accomodaties af te dragen. Gebouwen en ondergrond die vroeger van de gemeente waren, zijn nu echter in eigendom bij de clubs. Dit betekent dat zij nu ook voor de gemeentelijke lasten opdraaien.

WOZ-waarde nooit gecontroleerd

Ten grondslag aan de onroerende zaakbelasting ligt de WOZ-waarde. Daarnaast dient het ook als grondslag voor de inkomstenbelasting en waterschapheffing. Een te hoge WOZ-waarde zorgt daarom al snel voor een veel te hoge belastingdruk. Michel Uyen, directeur van Previcus Vastgoed: ‘Doordat de gemeente voorheen zelf de OZB betaalde is er nooit kritisch naar de WOZ-waarde gekeken, het was immers een ‘vestzak-broekzak’ verhaal. Daarom is het nu van groot belang de WOZ-waarde goed te (laten) beoordelen. Een lagere WOZ-waarde levert namelijk een fors lagere aanslag OZB en waterschapheffing op.’

Gratis bezwaar tegen de WOZ-waarde

Uyen: ‘We adviseren alle clubs kritisch naar de WOZ-waarde te kijken. Bestaat het vermoeden dat deze te hoog is vastgesteld, stuur het aanslagbiljet dan naar ons.’ Previcus neemt het hele proces van bezwaar maken gratis uit handen en combineert taxatietechniek met juridische kennis. Indien het bezwaarschrift wordt toegekend, vergoedt de gemeente de door Previcus gemaakte proceskosten. ‘Bij afwijzing van het bezwaarschrift is dat ons risico. In ieder geval brengen wij u geen kosten in rekening’, aldus Uyen.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ