Machtiging, wat houdt dit in?

Machtiging, wat houdt dit in?Machtiging, wat houdt dit in?24 oktober 2019
Afbeelding voor Machtiging, wat houdt dit in?

U wilt bezwaar maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde van uw bedrijfspand. Onze eerste stap is het bezwaarschrift indienen bij de gemeente. Om dit bezwaar te kunnen maken dienen wij in het bezit te zijn van een recent ondertekende machtiging. Om deze reden zult u zodra wij uw opdracht ontvangen, een e-mail van ons ontvangen met in de bijlage een document. Dit document dient ondertekend te worden door diegene aan wie het aanslagbiljet gericht is. Indien wij geen machtiging ontvangen, zal de gemeente het bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaren. Dit betekent dat de gemeente het door ons ingediende bezwaar niet in behandeling zal nemen.

Wie heeft inzage in de machtiging?

De machtiging die wij van u ontvangen zal alleen naar de gemeente gestuurd worden om zo bezwaar namens u te kunnen maken. Er zijn geen andere partijen die inzage krijgen in uw machtiging. Het is niet mogelijk om zonder machtiging een bezwaarschrift namens u in te dienen.

Wie ondertekent de machtiging namens een bedrijf?

Wilt u namens uw bedrijf bezwaar maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde? Dan is het van belang dat de gemachtigde binnen het bedrijf de machtiging ondertekent. Deze persoon moet overeenkomen met de gegevens uit het KvK-handelsregister. Bent u gezamenlijk bevoegd dan dient er door alle bevoegden te worden getekend. Bij het ontbreken van één of meerdere handtekeningen zal de machtiging in het geval van een gezamenlijke bevoegdheid ongeldig verklaard worden.

Hoe lang blijft mijn volmacht rechtsgeldig?

Wanneer u de volmacht ondertekent dan blijft deze geldig gedurende het betreffende belastingjaar. Wilt u het jaar erna opnieuw bezwaar maken tegen de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde, dan dienen wij opnieuw een machtiging en aanslagbiljet van u te ontvangen.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ