JBZ wint zaak over WOZ van gemeente Den Bosch

JBZ wint zaak over WOZ van gemeente Den Bosch25 maart 2014

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft een rechtzaak gewonnen die het had aangespannen tegen de gemeente Den Bosch. Het ziekenhuis kon zich niet vinden in de WOZ-aanslag over 2011 van maar liefst 1,7 miljoen euro en tekende daarom bezwaar aan. De gemeente stelde de waarde van het ziekenhuis op 382 miljoen euro. Volgens het JBZ is deze waarde véél en véél te hoog en dus stapte zij naar de rechtbank.

Succesvol

De rechtbank Oost-Brabant stelde in haar uitspraak van vorige maand het ziekenhuis in het gelijk. De waarde is daarom herzien en opnieuw vastgesteld op 350 miljoen euro. Een verlaging van ruim 30 miljoen euro maar toch aanzienlijk meer dan de 290.545.000 euro waar het JBZ zelf op had gemikt. Volgens de rechtbank heeft het ziekenhuis echter onvoldoende beargumenteerd waarom de waarde nog lager zou moeten uitvallen en daarom is er geconcludeerd tot een bedrag van 350.000.000 euro.

Duizelingwekkende bedragen

We spreken over duizelingwekkend hoge bedragen en dan scheelt een miljoen meer of minder natuurlijk behoorlijk in de definitieve aanslag die je als ziekenhuis moet betalen. De uitspraak van de rechter bespaart het ziekenhuis ongeveer 130.000 euro minder aan ozb-belasting.

Het is nog niet duidelijk of beide partijen zich bij de uitspraak neerleggen.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-dienstverlening
  • Gespecialiseerd in WOZ, WWS en Wet betaalbare huur
  • Boutique kantoor
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ