Jamee: De leukste stage ooit

Jamee: De leukste stage ooit13 augustus 2017

Binnen ons divers en enthousiaste team is er altijd plaats voor gedreven en gezellige studenten. Of je nou een aantal weken met ons mee wilt werken en een kijkje in ‘onze keuken’ wilt nemen of een interessante casus wilt uitwerken voor je eindscriptie, bij ons is het allemaal mogelijk. Omdat wij binnen onze dienstverlening veel te maken hebben met zowel de juridische als de taxatietechnische kant van de Wet WOZ kunnen wij studenten van verschillende opleidingen en disciplines een mooie stageplek bieden. Benieuwd of wij ook voor jou een stageplek hebben? Bekijk dan onze stagemogelijkheden of neem vrijblijvend contact met ons op. Elke stagiair vertelt in zijn of haar eigen blog over de werkzaamheden en ervaringen tijdens de stage bij Previcus.

In deze blog vertelt Jamee Hanssen over haar stage bij Previcus. Jamee weet inmiddels alle ins and outs van een beroepsprocedure. Wij wensen Jamee heel veel succes met haar studie en hopelijk gaan wij haar in de toekomst nog terugzien. 

Voordat ik bij Previcus Vastgoed kwam, heb ik van februari tot oktober 2017 stagegelopen bij de rechtbank Limburg. Hier was ik na een tijdje uitgeleerd, maar ik had nog zo’n 4 maanden stage te doorlopen. Ik had op de facebookpagina van Arthur van den Dool, een van de medewerkers bij Previcus, een stagevacature gezien. De omschrijving van deze stagevacature sprak me heel erg aan! Ik waagde de stap en benaderde Arthur. Ik ben via Arthur in contact gekomen met mijn stagebegeleidster Nicole Moors. Niet veel later werd ik uitgenodigd om kennis te maken en tijdens dit sollicitatiegesprek klikte het meteen. Slechts een week later ben ik begonnen bij Previcus.

Nu mijn stageperiode erop zit, kijk ik hierop terug met veel plezier. Ik heb 4 super leuke maanden gehad. En je weet wat ze zeggen: ‘time flies when you’re having fun’, en dat is zo! Bij Previcus heb ik veel mogen leren over de beroepsprocedure binnen het bedrijf. Ik heb onder andere werkzaamheden verricht voor de beroepsadministratie, de voorbereidingen van zittingen en andere administratieve opdrachten. Daarnaast ben ik met Arthur naar verschillende rechtbanken geweest, onder andere: Arnhem, Roermond, Rotterdam en Zwolle. Ook ben ik naar het gerechtshof ’s-Hertogenbosch geweest.

Tijdens één van de zittingen hebben de rechters van de meervoudige kamer geoordeeld dat in deze zaak een inpandige opname nodig was. Vervolgens ben ik samen met Arthur, de 3 rechters, de griffier en de vertegenwoordigers van de desbetreffende gemeente naar het betreffende object gegaan om te kijken hoe de objectafbakening was gedaan. Dit was natuurlijk heel erg leerzaam. Niet alleen had ik het dossier voorbereid, maar ik kreeg ook de mogelijkheid de praktische kant te zien. Zo’n kans krijg je natuurlijk niet iedere dag!