Beleggers maken bezwaar tegen hoogte WOZ waarde

Beleggers maken bezwaar tegen hoogte WOZ waardeBeleggers maken bezwaar tegen hoogte WOZ waarde28 februari 2020
Afbeelding voor Beleggers maken bezwaar tegen hoogte WOZ waarde

In de eerste weken van het jaar ontvangen alle vastgoedbezitters of vastgoedbeheerders een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Hierop staan alle panden die u als belegger in eigendom heeft of die u beheert. Previcus Vastgoed, de specialist in WOZ waardes, ziet nog te vaak fouten bij het vaststellen van de juiste waarde door de gemeente.

Een correcte WOZ waarde is derhalve van cruciaal belang. Deze bepaalt immers de inkomstenbelasting, vermogensbelasting, verhuurderheffing, onroerende zaakbelasting, waterschapslasten, vennootschapsbelasting, afschrijving van de panden, de wws-punten en daarmee de hoogte van de huurprijs.

Previcus Vastgoed controleert zowel beleggingsportefeuilles die geheel uit woningen bestaan, maar ook portefeuilles waarin incourant vastgoed of complete winkelcentra zijn opgenomen. Vooraf zijn de wensen van de klant in beeld gebracht ten aanzien van het verlagen of verhogen van de WOZ waarde en onze controles zijn hier specifiek op afgestemd.

Foutieve objectafbakening

Gemeentes hebben vaak de objectafbakening niet goed in beeld. Hierdoor worden er in vele gevallen te veel vierkante meters opgelegd, wat voor u als eigenaar een te hoge WOZ waarde betekent en u dus te veel belasting betaalt.

Tweede verdieping als opslag

Daarnaast wordt vaak de tweede verdieping van een pand gebruikt als opslag. Dit heeft als gevolg dat de bovenverdieping geen meerwaarde heeft. Dit dient dan ook verdisconteerd te worden in de WOZ waarde. Het geld wordt immers op de begane grond verdiend.

Leegstand

De leegstand in Nederland wordt steeds hoger. Zo hebben we bijna het dieptepunt van 2015 bereikt. De leegstand zou invloed moeten hebben op de WOZ waarde van de winkelketens. Een hogere leegstand, wat een onaantrekkelijk beeld geeft, zou moeten resulteren in een lagere WOZ waarde. Toch zien wij dat veel gemeentes hier geen rekening mee houden, met als resultaat te hoge belasting voor u als eigenaar of gebruiker.

Direct een procedure starten?

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening en zou u graag meer informatie hierover willen ontvangen, dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek. Direct bezwaar maken kan middels onderstaande button.

Maak net zoals 12.000+ bedrijven bezwaar tegen uw WOZ

  • Marktleider in zakelijke WOZ-procedures
  • Boutique kantoor gespecialiseerd in WOZ
  • Samen met de gemeente en u bereiken wij het beste resultaat
  • Een eerlijke partner
Cover voor Maak net zoals [12.000+] bedrijven bezwaar tegen uw WOZ